Цените падат до дни. На кои стоки?

Стартира голямата кампания "Достъпно за вас"

Цените падат до дни. На кои стоки? | StandartNews.com

Сряда е денят, в който стратира голямата кампания "Достъпно за вас".

Цените на определени стоки в хранителните магазини ще бъдат на по-ниски от 15 ноември и ще бъдат брандирани с логото на "Достъпно за вас".

Това е и целта на инициативата на Министерството на икономиката и индустрията - да бъдат постигнати трайно ниски цени за потребителите.

„Всеки един магазин, който се е включил в кампанията, ще ползва логото на инициативата „Достъпно за вас“. То ще бъде позиционирано до стоката, която е предложена в конкретната седмица“, уточни той. Цената трябва да е най-ниската, на която могат да предложат дадената стока, коментира министър Богданов.

„На седмична база в Министерството на икономиката ще правим анализ, за да следим динамиката на цените. В следващ етап на сайта на ведомството потребителите ще могат да изберат подходящ за тях продукт и ще видят откъде могат да го закупят. Започваме инициативата с големите вериги, като водим разговори и с малки регионални такива. Целта е да се гарантират най-достъпните цени на дадени стоки от потребителската кошница“, добави министърът.

По думите му освен 50-те хранителни продукта на втория етап ще бъдат добавени и нехранителни продукти като лекарства, например.

Продуктите, които са част от инициативата, са минимум 50. От тях най-малко 16 продукта в един магазин трябва да са отбелязани с логото, като те са от различни групи – зеленчуци, плодове, месо, млечни и други.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай