Четвъртък,

BILLA посреща характерни за сезона вкусове и продукти от местни занаятчии

От: Стандарт -
1497
BILLA посреща характерни за сезона вкусове и продукти от местни занаятчии
A
A
A
  • Фермерският пазар представя специална селекция от семена, сезонни цветя, подправки и био продукти

В месеца, посветен на пролетта и плодородието, BILLA България посреща новите предложения от традиционния Фермерски пазар „ОТ БГ“ в град Габрово. Основен акцент в майското издание ще бъдат семената и благоуханните цветя, характерни за сезона, които ще внесат повече свежест и красота във всеки дом. То ще се проведе на 14 май, от 10 до 17 ч. на паркинга на филиала, разположен на ул. „Орловска“ № 119, до спортна зала „Орловец“.

Посетителите ще открият богато разнообразие от вкусове, сред които подправки, био храни и авторски продукти на производители от региона на Габрово, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Стара Загора и Казанлък. Освен със своите утвърдени вкусове, пазарът ще зарадва посетителите с пресовани масла от бял трън и черен кимион, чиито полезни съставки спомагат за укрепването на тонуса и доброто здравословно състояние на организма. Фермерите и производителите ще покажат своите изкушения за домашната трапеза. Те ще предложат млечни и месни продукти, лютеница, тахан, ядки, мед и прополис с органичен произход, захарни изделия, пивко вино и редица био храни и напитки.

Занаятчиите ще допълнят многообразието от предложения, като представят още натурална билкова козметика, ръчно направени бижута, плетива, аксесоари и декорация от дърво и стъкло, цветна керамика и висококачествена посуда. В края на събитието един от гостите ще спечели атрактивна награда от традиционната томбола на фермерския пазар, а именно подбрани артикули от изложителите на „ОТ БГ“

BILLA продължава дългосрочната си подкрепа към българските земеделци, като им предоставя повече възможности за изява и развитие. Благодарение на инициативата, до края на настоящата година всеки месец търговската верига ще среща жителите на Габрово и региона с българските майстори, за да получат по-голямо признание на техния труд и дейности.


Всички новини от категория ДА! На българската храна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com