Понеделник,

BILLA подкрепи 18-ото издание на конкурса „Фермер на Тракия“

От: Стандарт -
118
BILLA подкрепи 18-ото издание на конкурса „Фермер на Тракия“
A
A
A
  • Веригата е изградила дългосрочни партньорства с 13 фермери в областта

Официалното награждаване на призьорите в 18-ото издание на конкурса „Фермер на Тракия“ се осъществи в Пловдив с подкрепата на BILLA България. 11 емблематични земеделски производители и малки фермери, които реализират директно продукцията от областите Пловдив, Пазарджик и Хасково, бяха отличени в секторите „Животновъдство“ и „Растениевъдство“. Първенците са избрани след гласуване от консултативен съвет към приложение „Агро“ на вестник „Марица“, а постиженията им са представени в тематична изложба в града под тепетата.

Виолета Крушкова и Кунка Петкова са големите победители в раздел „Животновъдство“ и „Растениевъдство“ в конкурса „Фермер на Тракия“. Николай Георгиев, внук на големия български учен и селекционер на домати - проф. Христо Георгиев и продължител на делото му за селекция и семепроизводство на зеленчукови култури, получи приза си от представител на BILLA България на официалната церемония, събрала както отличените фермери, така и представители на местната власт и образователни институции в града.

Понастоящем, BILLA България е изградила устойчиви партньорства с 13 фермери от района на Тракия, които са израз както на подкрепа към родното производство в областта, така и на стремежа към предоставяне на качествени плодове и зеленчуци за клиентите на търговската верига, отгледани в плодородните тракийски земи. Артикулите, които фермерите предоставят са отгледани в рамките на програмата за намаляване на пестицидите, разработена като част от проекта BILLA Градини. Благодарение на този проект, се произвеждат здравословни и чисти продукти, а влиянието върху околната среда е силно ограничено.

„В продължение на повече от 20 години, BILLA България подкрепя местното производство и стимулира развитието на малкия и среден бизнес в България. Чувстваме се все по-отговорни да даваме добър пример, да стимулираме местния бизнес да се развива и да предоставяме на нашите клиенти възможност да избират сред разнообразие от висококачествени хранителните продукти българско производство. Това е нашата мисия и цел.“, споделя Норберт Мисбрандт, Управител на BILLA България.

Експозицията „Фермер на Тракия“ е разположена в Цар-Симеоновата градина и може да бъде разгледана от гражданите и посетителите на Пловдив до 31 май 2021 г.


Всички новини от категория ДА! На българската храна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички