Български производители с щанд на международното изложение „Зелена седмица Берлин 2024“

Кирил Вътев ще вземе участие в официалното откриване и конференцията на министрите на земеделието

Български производители с щанд на международното изложение „Зелена седмица Берлин 2024“ | StandartNews.com

Днес министърът на земеделието и храните Кирил Вътев ще участва в официалното откриване на международното изложение за хранително-вкусова промишленост, земеделие и градинарство „Зелена седмица Берлин 2024“ в Германия.

Тази година събитието се провежда с фокус върху устойчивостта, продоволствената сигурност и бъдещето на агробизнеса. От 19 до 28 януари 1400 изложители от 60 страни ще информират посетителите за модерното селско стопанство и хранително-вкусовата промишленост, кулинарните тенденции и въпросите, свързани с устойчивостта на сектора.

В рамките на посещението министър Вътев ще участва в конференцията на министрите на земеделието, организирана от Федералното министерство на храните и земеделието като част от Глобалния форум за прехрана и земеделие (GFFA).

Българският щанд на изложението ще бъде открит от министър Вътев на 19 януари, когато се очаква той да бъде посетен от федералния министър на прехраната и земеделието Джем Йоздемир, управляващия кмет на Берлин Кай Вегнер, европейския комисар по земеделие Януш Войчеховски  и други официални гости.

България се представя на международното събитие за 33-и път със собствен щанд от 143 кв. м, на който ще бъдат изложени продуктите на 11 производители. Те ще представят млечни и месни продукти, подправки, вина, биопродукти, пчелен мед, растителни масла и продукти с Българско розово масло.

Очаква се изложението да привлече над 300 хил. посетители от над 60 държави.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
39old
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи