Жан-Мишел Жар записа песен с Едуард Сноудън

Жан-Мишел Жар записа песен с Едуард Сноудън  | StandartNews.com

Кошмарът на американските спецслужби Едуард Сноудън се отдаде на неочаквано начинание. Той записа песен със световноизвестния френски електронен гуру Жан-Мишел Жар.

Парчето носи името "Exit" и представлява речетатив на Сноудън за следенето на спецслужбите, като това става на фона електронна композиция на Жар. Песента вече трупа хиляди гледания в youtube и ще бъде част от новия албум на френския музикант, който ще излезе следващия месец.

Двамата са се запознали благодарение на британския "Гардиън". В интервю, публикувано там, Жан-Мишел Жар поискал да се свърже със Сноудън.

"Едуард е абсолютен герой на нашето време. Когато за пръв прочетох за него, се сетих за майка ми. Тя се е присъединила към френската съпротива през 1941 г., когато хората във Франция са смятали такива като нея за размирници. И винаги ми казваше, че когато обществото върши неща, които не можеш да понасяш, трябва да се изправиш срещу него", разказва музикантът.
После 67-годишният Жар заминал за Москва, за да се срещне с 32-годишния Сноудън, за да направят записа. Албумът е записан с участието на Гари Нюман и поп дуото "Пет Шоп Бойс".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай