Сряда,

Връчиха наградите на „Пирин фолк”

От: Failed to load user -
1833
Връчиха наградите на „Пирин фолк”
A
A
A

Сандански даде поле за изява през изминалия уикенд на артисти, творци, изпълнители от страната, Сърбия и Македония на двадесет и третото издание на Международния фестивал „Пирин фолк". Председателят на журито проф. Стефан Драгостинов призна, че е оценяващите са били изключително затруднени и при избора на изпълнител, и при избора на песен, тъй като претендентите бяха качествени и равностойни.

За първи път в историята на фестивала журито и община Сандански избраха една и съща песен за победител. „В делник и в празник", изпълнена от Боби Бакалов, с композитор Светослав Лобошки, спечели надпреварата. Призът за изпълнител грабна талантливата 16-годишна Мирела Димитрова от Русе, която омая журито с невероятния си талант и артистична хореография. Многобройната публика на Летния театър, сред която имаше агитки и фен клубове на наши гастарбайтери, македонци и гърци, постави на първо място песента „Бащин грях", изпълнена от Светлин Миланов. Тя спечели и наградата на телевизионните зрители в sms класацията, които избраха Вокална група „Змей горянин" за най-добър изпълнител. В двете конкурсни вечери Сандански се превърна в център на балканската музика.

За лице на „Пирин Фолк" 2016 бе избрана Невена Цонева, чиито лик ще краси всички печатни материали за следващото издание на фестивала.


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com