Царевец настигна Перперикон. Гласувай за Чудесата

Избираме Чудесата на десетилетието

Царевец настигна Перперикон. Гласувай за Чудесата | StandartNews.com

Царевец и Трапезица вече настигнаха Перперикон в надпреварата за Чудесата на десетилетието.

ГЛАСУВАЙ ЗА ЧУДЕСАТА НА ДЕСЕТИЛЕТИЕТО ТУК

По повод 10-ия юбилей на кампанията „Чудесата на България” СТАНДАРТ предложи на вас – нашите читатели, заедно да изберем топ 10 на Чудесата на десетилетието. И така още веднъж да отдадем заслуженото признание на онези символи от богатото ни културно-историческо наследство, които ни карат да се чувстваме горди.

ВИЖ ОЩЕ: Балдуиновата кула и невярната царица. Легендата

Подбрахме 20 знакови обекта, които са се превърнали в любими дестинации и очакваме да направите избора си за ТОП 10. Критериите, по които сме подбрали обектите са няколко: извършена реконструкция и консервация, социализация и дигитализация, приходи от туристически услуги, включване в регионален маршрут, допълнителни атракции.

ВИЖТЕ 20-ТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ И ГЛАСУВАЙТЕ: Избираме Чудесата на десетилетието

В първите часове на класацията, която започна в събота, 5 декември 2020 г., поведе най-старият град в Европа Провадия – Солницата. След това Царевец и Трапезица изравниха, а привечер и в неделя водещата позиция зае Перперикон. Веднага след него се нареди Панагюрското злато. В понеделник сутринта обаче Царевец и Трапезица заеха втората позиция, а днес са само на 2% след Перперикон.

ВИЖ ОЩЕ: Стига чудесии! Идва книгата Легенди за Чудесата

Надпреварата, продължава до 20 декември. На третата позиция с равни резултати са Панагюрското злато и античния Пловдив.

ВИЖ ОЩЕ: Перперикон дръпна в битката за Чудесата

Патрон на кампанията „Чудесата на България” в юбилейната десета година е българският еврокомисар Мария Габриел. Тя е автор на предговора към уникалното издание „40 легенди за Чудесата на България”, в което „Стандарт” за първи път събра магнетичните предания за крепости, манастири, природни феномени, съкровища и културно-исторически атракции. Книгата ще е на пазара до десетина дни. Тя е специалният ни подарък, за всеки, който се абонира за СТАНДАРТ през 2021 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай