Топ жури и публика избират най-добрите млади рок банди

Топ жури и публика избират най-добрите млади рок банди | StandartNews.com

Добрич. Топ жури от големи имена в рок музиката и публиката ще изберат победители в първия по рода си фестивал за млади рок банди, съобщиха организаторите на тазгодишното издание на Каварна рок - "България лайв мюзик" и община Каварна. Журито и зрителите ще решат кой има потенциала да бъде изгряваща звезда на новата сцена на Black Sea Rock.

„Съдиите са избрани не само защото са истински "рок звезди", но също така и заради широките им познания по продукциите, звукозаписните сесии и лайв изпълненията. Искаме едни от най-добрите да открият едни от най-добрите, споделят организаторите. Младите изпълнители ще оценяват Lenny Wolf – вокал на Kingdom Come, който има успешни записи години наред, както и собствено звукозаписно студио. Това, което много хора не знаят за него е, че освен с огромен талант, Lenny води класове по ударни инструменти, китара, бас китара и студийно инженерство. Той съчетава всичко това в многобройните си албуми. Съвсем скоро Kingdom Come обяви завръщане с оригиналния състав. В журито е и Derek St. Holmes – друг легендарен глас в рока. Вокалът и китарист от Ted Nugent, световно популярен със своите изпълнения на "Stranglehold" и "Just what the doctor ordered". Друг проект, включващ два албума под името "Whitford/St. Holmes", е колаборация между Derek и Brad Whitford - гвоздеят на "Aerosmith". Според слуховете, неговото име вдъхновява създаването на героя на вокалиста David St.Hubbins във филма This is Spinal Tap от 1984 г. В състава на журито е и вокал и текстописец на Helloween, които за втори път ще гостуват на Каварна рок - Andi Deris. Andi е известен и с продуцирането на млади таланти. Притежава Misueno Studios в Тенерифе, Канарските острови, където са записвали банди като Halford, Hammerfall, Helloween, Rage. Оценки ще раздава и Bobi Rondinelli – барабанист в Rainbow, Black sabbath, Blue oyster cult и автор на най-продавания учебник за ударни инструменти "Encyclopedia of double bass drumming".

Журито ще оценява участниците с оценка от 1 до 5, като единицата ще представлява максималната оценка. Победителят, избран от журито, ще открие феста в събота, получавайки възможност да свири на една сцена с Europe, Krokus, Pretty Maids и Uli Jon Roth, както и материална награда от Kavarna Rock. Публиката ще има възможност да излъчи своя банда, която ще свири в неделя на една сцена Helloween, Sabaton, Gothard и Jorn. Групата, която бъде най-високо оценена от феновете, ще получи възможността да направи запис в професионално звукозаписно студио. Билетите за Kavarna Rock 2014 могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim и Ticketportal в цялата страната, както и във веригите "Piccadilly", "Office 1 Superstore", "Germanos", "OMV", "Technomarket", "Technopolis", "На тъмно", "Usit colors", както и онлайн на www.eventim.bg и www.ticketportal.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай