Вторник,

Тони Димитрова дава старт на 7-ото издание на "Виа Понтика"

От: Failed to load user -
1423
Тони Димитрова дава старт на 7-ото издание на "Виа Понтика"
A
A
A

Международния фестивал на младите в изкуството събира в Балчик 150 студенти от седем държави

Добрич. От 9 септември с концерт започва тазгодишното издание - седмо по ред на Международния фестивал на младите в изкуството "Виа Понтика", който се провежда в Балчик.

Възпитаници на висши училища по изкуствата от България, Испания, Словения, Азербайджан, Узбекистан, Турция, Германия в продължение на десет дни ще дадат възможност на жителите и гостите на Балчик и околностите да станат съпричастни с техните творчески послания.

Страната ни ще бъде представена във всички фестивални прояви с представители на пет висши учебни заведения - Националната академия за театрално и филмово изкуство "Кр. Сарафов", Националната музикална академия "Проф. П. Владигеров", Националната художествена академия, Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив, Нов български университет. Към тях ще се присъединят студенти от Академията за изящни изкуства и дизайн към университета в Любляна.

Тази година и Испания се включва в културния форум с възпитаници на Школата по изкуствата №10 - La Escuela de Arte número diez – Мадрид, и Висшето училище по изкуствата на Астурия – ESAPA. Азербайджан, Узбекистан и Турция се представят от музиканти, обединени в интернационален камерен ансамбъл. За участие в младежкия форум са поканени институт "Сервантес" - София, сдружението "Алианс за регионални и граждански инициативи" и НПО "Комън степ". Част от проявите ще са в Балчик, а други в Албена.

"Виа Понтика" се осъществява ежегодно с финансова подкрепа на Община Балчик, а партньори и спонсори на форума са Историческият музей, Художествената галерия и читалище "Паисий Хилендарски" в Белия град, ДКИ - КЦ "Двореца", Университетски ботанически градини, Албена, БК "Горна баня", ресторант "Тихото гнездо".


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички