Талантливи деца с награди от „Звезди в радиото”

Талантливи деца с награди от „Звезди в радиото” | StandartNews.com

48 деца получиха награди за своя талант от конкурса „Звезди в радиото" на церемония в концертното студио на Радио Благоевград. Шестата поред надпревара осигури много емоции за победителите и радост за зрителите, които се насладиха на изпълненията им. 32 деца си тръгнаха с награди, а други 16 – с поощрителни грамоти.

В разделите „Популярна музика" - Вили Пендичева от Гоце Делчев, и „Фолклор" - Василиа Петрова от кюстендилското село Копиловци, получиха диплом и песен, продуцирана от БНР – Радио Благоевград и професионален звукозапис в Музикално-продуцентски комплекс на медията. Победителите в раздел "Инструменталисти" - Надежда Ириборозова - пиано и Ивет Николова – тамбура, също ще направят професионален звукозапис. Наградените в трите раздела от община Благоевград са младата музикална надежда Александрина Механджийска, Петя Карамфилкова от Сандански и Виктор Киров от Банско. Отличените от Детското жури са Елизабет Шотева от Благоевград, Иван Петков от Петрич и Димитър Стаменов от Сандански.

Специалната награда на Регионалния съвет на КНСБ в Пиринско е диплом и участие в Детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа", който се организира от синдиката и Сдружение „Благотворителен фонд проф. Желязко Христов". В конкурса могат да участват само индивидуални изпълнители, които в настоящата година са ученици в V-ти, VI-ти или VII-ми клас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай