Понеделник,

Специалните награди на "Чудесата на България"

От: Стандарт -
352
Специалните награди на "Чудесата на България"
A
A
A

Освен награди за топ 10 на Чудесата на десетилетието, кампанията на "Стандарт" връчи и специални отличия. Ето къде отидоха призовете:

ОТКРИТИЕ НА ДЕСЕТИЛЕТИЕТО - Мощите на св. Йоан Кръстител

Тази награда заслужено се присъжда на находката, която вкара България в световните новини и даде старт на кампанията "Чудесата на България". Те бяха открити през 2010 г. на остров Свети Иван край Созопол от екипа на проф. Казимир Попконстантинов. Наградата му връчи вицепрезидента Илияна Йотова.

"Откриването на мощите наистина накара света да заговори за България. National Geographic направиха филм за откритието, поканиха ни и в Сантяго де Компостела - знаете колко важно е това място за поклонниците. Хората станаха на крака и ни аплодираха", разказа проф. Попконстантинов. И добави: "ще завърша с Хемингуей и неговия роман "За кого бие камбаната" - не казвам, че министерството на културата не помага на археолозите, но имаме много, много перипетии". Професорът даде и своята оценка за кампанията "Чудесата на България": "Казвам го ясно - вие направихте за тази инициатива повече от всички правителства. Дълги години следя отблизо всичко и може някой да съм обидил, но е факт. В това отношение правителствата работеха повече на хартия и на обещания. Бъдете здрави и огромно уважение за всичко направено!"

ДЕСТИНАЦИИ НА ДЕСЕТИЛЕТИЕТО:

ЧЕТИРИ СЕЗОНА - Банско

Най-модерният ски курорт се превърна във визитна картичка на България. Утвърди се като целогодишна дестинация, предлагаща спортен, кулинарен и културен туризъм. Емблема стана джаз фестивалът.

Наградата на Иван Докторов, главен секретар на община Банско, връчи Любен Кънчев, зам.министър на туризма. 

"От името на кмета на община Банско г-н Иван Кадев и лично от мое име приемам с огромна благодарност наградата „Дестинация четири сезона“. Уверявам Ви, че приоритет на цялото ръководство на община Банско е развитието на общината като целогодишна туристическа дестинация, известна не само у нас, но и в Европа и света. Използвам случая да благодаря на Министерството на туризма и на всички, които подкрепят нашите усилия в тази посока, но най- вече съм признателен на всички граждани и целия туристически бизнес в общината, защото, благодарение на техния всекидневен труд, Банско получава тази награда!”, заяви Иван Докторов на церемонията.

 

 

 

СПА ДЕСТИНАЦИЯ - Девин

Градчето в самото сърце на Родопите е прочуто с минералните си извори. В последните години то привлича десетки хиляди туристи с уникалната си природа и новоизградени екопътеки, които свързват каньони, ждрела, водопади и пещери.

Наградата получи Здравко Иванов, кмет на Девин, от посланика на Кралство Мароко у нас г-жа Закия Ел Мидауи.

 

 


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com