Неделя,

Европа Ностра: Трябва да говорим за наследството на Балканите

От: редактори -
629
Европа Ностра: Трябва да говорим за наследството на Балканите
A
A
A

„Европа Ностра“ е европейският глас в опазване на културно-историческото наследство. Това заяви генералният секретар на организацията Снежка Михайлович по време на форума "Културата и бизнесът - заедно в дигиталния свят", организиран от независимата медия „Стандарт” в партньорство с най-голямата рекламна агенция М3 Комюникейшънс.

ВИЖ ОЩЕ: Славка Бозукова: Бъдещето на Чудесата е в дигиталния свят

Първият по рода си форум в България събра представители на изпълнителната власт, на националния и европейския парламент, кметове, бизнес, дарители, неправителствени организации, археолози, музейни и научни работници, както и академичните среди. Акцентът на събитието са бъдещето на българското културно – историческо наследство и възможностите за културен туризъм, пречупени през призмата на дигиталния свят.

ВИЖ ОЩЕ: Минеков: Дигитализацията на културата не е била пожелана

Снежка Михайлович подчерта, че се радва да е в София, защото за първи път вижда лицата на хората на живо, а не от екрана на компютъра.

ВИЖ ОЩЕ: Габриел: Културното наследство прави Европа по-добро място за живот

„Започвам с емоция, защото тук сме заедно с директора на „Европа Ностра“ в Сърбия Весма Марианович и това дава възможност за говорим за културно-историческото наследство на Балканите. Радвам се, че заедно с еврокомисаря Мария Габриел говорим не само за култура, а за бъдещето като цяло“, каза още Михайлович. „Ние се надяваме, че много хора от България ще се заинтересуват от „Европа Ностра“, тук сем заедно с вицепрезидента Пийт Яспърт и три дни ще разглеждаме,,ще дискутираме“, допълни генералният секретар на „Европа Ностра“.

ВИЖ ОЩЕ: Йотова: Чудесата спечелиха верни приятели

Тя разказа, че тази година българи са спечелили наградата на организацията с проекта „Таратанци“. „Продължавайте кампанията Чудесата на България“, защото тя е посланик не само на българското културно наследство, но и това на Балканите.

ВИЖ ОЩЕ: Акад. Ревалски: Радвам се, че БАН е партньор на "Чудесата"

Михайлович посочи, че маестро Пласидо Доминго е почетен президент на „Европа Ностра“ и трябва да разберем, че не присъства, защото трябва да си пази гласа преди концерта му в София. По повод „Нов Европейски Баухаус“ Снежка Михайлович подчерта, че за да е успешна Зелената сделка в нея задължително в нея трябва да присъства културата.


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички