Симон Портът част от "Шекспир в музиката"

Симон Портът част от "Шекспир в музиката" | StandartNews.com

Супер успешната цигуларка ще свири под диригентството на Максим Ешкенази на 7 април в зала България

Този четвъртък Софийска филхармония ще представи един изключителен музикант – Симон Портър. Цигуларката е една от най-бляскавите и успешни млади звезди на Америка. Под диригентството на изключителния Максим Ешкенази, Симон Портър ще изпълни някои от най-красивите музикални творби, вдъхновени от героите на Шекспир. Концертът е част от програмата "Шекспир в музиката", с която Софийска филхармония отбелязва 400 години от смъртта на гениалния творец.

Симон Портър е призната за изгряваща звезда със завладяваща енергия, музикална завършеност и изпълнен с живот звук. Нейните изпълнения са описвани като "дръзки" ("Сиатъл таймс") и виртуозни ("Лондон таймс"), а самата Симон е определена за "съвършен камерен музикант" ("Телеграф"). Цигуларката прави соловия си дебют на 10 със Сиатълския СО, а международният й дебют е с Кралската филхармония 3 години по-късно. На 18 г. тя вече свири с Нюйоркската филхармония, Филаделфийския оркестър и Лосанджелиската. През есента на 2015 отново се връща на сцената на зала "Уолт Дисни" за концерт с Лосанджелиската филхармония, този път под палката на Густаво Дудамел.

Симон Портър свири на цигулка Джовани Батиста Гуаданини от 1745 г., с която ще изсвири за нас изумителния концерт на Менделсон, след като е пожънала триумф със същия концерт заедно с Лосанжелиския камерен оркестър през декември миналата година.

Програма:

Феликс Менделсон-Бартолди – Концерт за цигулка и оркестър
Сергей Прокофиев – Сюита из балета „Ромео и Жулиета"
Ленард Бърнстейн – Симфонични танци из „Уестсайдска история"

Билети за това пътешествие из най-красивите мечти на човечеството, претворени в литература и музика, могат да бъдат закупени от касата на зала „България". За онлайн резервации: сайтът на Софийската филхармония.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай