Силви Вартан ни просълзи

Силви Вартан ни просълзи | StandartNews.com

Дъщерята на Вартан - Дарина, пее на български досущ като майка си

Силви Вартан отново доказа, че е грандамата на френската музикална сцена, която никога не забравя българските си корени. Тя разплака снощи верните си фенове, препълнили зала 1 на НДК, със специалната си програма на три езика - букет от нейните евъргрийни, най-големите кънтри хитове и любимите й български песни. Деветдесетте минути отлетяха неусетно в разчувствени изпълнения и бурни аплодисменти.

Началото беше поставено с емблематичната "Марица", излъчено на голям видеоекран в дует с дъщерята на Силви - Дарина. Осиновената наследница се оказа достоен партньор на прочутата си майка. Скоро след началото Вартан запя и носталгичната "Облаче ле бяло". Песента прозвуча единствено с акомпанимент на акордеон и бе подхваната от цялата зала.

Силви развълнувано обяви от сцената, че вече е почетна гражданка на София и благодари на кмета Йорданка Фандъкова, която беше в залата. Посланикът на Франция Н. пр. Ксавие Лапер дьо Кабан пък изгледа концерта от първия ред с усмивка.

Акцентът в шоуто беше новият й четиридесети албум "Силви в Нашвил", в който тя придава рокендрол звучене на най-големите хитове от американското кънтри. Вартан вдигна градуса в залата с бързи ритми, заедно с осемте топмузиканти, участвали в записите на албума,

Тя представи и парчето Mr. John B., записано с оригиналните гласове на американската рок група "Бийч бойс".

Освен че върна времето назад, когато 16-годишна записва втория си албум в Нешвил, Вартан изпълни и френски евъргрийн шансони, с които пленява сърцата на феновете вече 5 десетилетия. Репертоарът включваше и хитовете La plus belle pour dancer, L'amour c'est comme une cigarette и L'heure plus douce de ma vie.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай