"Сигнал" с хеттрик по морето

"Сигнал" с хеттрик по морето | StandartNews.com

Рок майсторите "Сигнал" ще изнесат концерти в три морски града като част от турнето "Сега и завинаги". Данчо Караджов и компания дават старт на купона по ноти на 29 юли в лятно кино "Яворов" в Поморие. На следващият ден музикантите ще изпълнят вечните си хитове в Бургас, в летния театър на града, а на 31-и ще бъдат на стадиона в Царево. По традиция билетите за концертите им се харчат за часове.

Легендарната банда държи рекорда за най-много излизания на сцена-над 6000.

Спорт, вино и музика в Бургас

С още една порция джаз ще зарадват меломаните от кметството в Бургас. Пред сградата на общината в три поредни дни-29, 30 и 31 юли концерти ще изнесат "The Golden Project", "Soulization vs Fingertone" и триото от Ню Йорк "Sound Underground". Концертът ще бъде безплатен, а за удобство на хората на площад "Атанас Сиреков" ще бъдат наредени столове.

На 28 юли Бургаските музикални празници "Емил Чакъров" продължават с операта "Аида" на Верди, която ще се играе от 21 часа на сцената на летния театър. На 31 юли е денят за "Турандот" от Джакомо Пучини, мястото и часът са същите.
От 31 юли до 3 август ще се лее фестивал на виното. Най-добрите български и чужди марки ще бъдат представени в зала "Георги Баев" на Морско казино - Бургас.

Утре започва и конкурса "Бургас и морето" от 21 часа в Летния театър на града.

На 26-ти юли сдружение Burgas Paragliding Club организира международно състезание по парапланеризъм. То ще се проведе на територията на морската градина и северният плаж в Бургас. През уикенда в града ще тече Национален турнир по плажен тенис. Двубоите ще се играят на централния плаж.

Изложба на медени пити в Поморие

В Поморие днес от 10 часа стартира фестивал "Мед, море и слънце". Пчелари от цялата страна и ще покажат в курортния град десетки видове мед и други пчелни продукти. Изложбата-базар ще бъде отворена всеки ден до 17 август, от 9,30 до 21,30 ч. Жителите и гостите на Поморие ще имат възможност да опитат над 20 вида мед, да научат повече за лечебните му свойства и да се запознаят с различни пчеларски техники. За най-малките ще има интересни медени занимания.

Скакалци налазват Велико Търново

Любо Нейков и цялата тайфа от "Комиците" ще се вихрят в комедията "Скакалци" на Ст.Л.Костов на 28 юли във Велико Търново. Началото е 20,30 ч. в Летния театър. На другия ден компанията се отправя към Бургас, където ще играе постановката отново в Летния театър на града от 20,30 часа.

Веско Маринов пее на Албена

От курорта "Албена" продължават да радват гостите си с безплатни концерти на сцената под открито небе до хотел "Добруджа". Днес там ще пее Веселин Маринов.

Любителите на изобразителното изкуство могат да се насладят на две чудесни изложби в Балчик, които са експонирани на брега на морето - в държавен културен институт "Двореца". До средата на август в галерия "Тихото гнездо" свои платна е подредил известният български художник Никола Манев. Освен неговите творби, могат да се видят и оригиналните картини на двама млади варненски автори, нарекли своята изложба "Любов, мечти и плисък на вълни".

Почитателите на Мелпомена могат да посетят "Двореца" днес, където на открита сцена от 19,30 часа ще се играе постановката на Бойка Велкова и Стефан Спасов - "Здравей, обичам те".

Фестивалът "Балчик класик дей" ще се вихри от тази до другата събота на сцена "Мистрал", на брега на морето. Концертът откриват "Софийски солисти". В Балчик ще гостуват родни музиканти, работещи в Германия, Холандия, САЩ. На финала ще свири и Лора Чекоратова, най-концертиращата пианистка от Щатите заедно с "Кварто".

"Акага" надуват свирките във Варна

Brazzobrazzie, фестивалът посветен на красотата и лудостта на духовата музика започна вчера, но ще радва меломаните и днес, и утре в Ментол Бийч Бар на Централния плаж във Варна. Предвидени са 6 концерта, по два всяка вечер с начален час 22,30. Тази вечер ще забият Roots Rocket band и Brazz Vilidj, а утре са "Карандила джуниър" и "Акага". Ще има и арт базар, в който ще се продават авторски бижута, играчки, чанти и дрехи, както и натурална козметика.

Фестивално-конгресен център:
26 и 27 юли, зала 6, 16 ч.
"Маша и мечока" анимация
във фоайето:
Изложба живопис на Паруш Парушев и Таня Тодорова
2 август, зала 1, 19 ч.
"Секс, наркотици и рокендрол" от Ерик Богосян
Постановка: Ивайло Христов
С участието на: Асен Блатечки, Христо Намлиев, Светослав Неделчев, Темелко Темелков, Виктория Керин

Археологически музей
1 август
22 часа
"Речта на селския крал",моноспектакъл на Диян Мачев

Галерия "Графит"
"Нещата от живота"-творби на проф.Георги Чапкънов-Чапа.

Край морето
XTRAVAGANZZA
29 юли Азис
30 юли Диджей Дончо
4AS PIK
27 юли Лияна
31 юли Емануела

Салса и опера в София

И за тези, които уикендът ще свари в столицата има място за забавление. Памбос, най-известният салса инструктор у нас е спретнал грандиозно денс парти тази вечер в "Парадайс мол". Танцьорът и хората от школата му ще дадат и безплатен урок по танци за феновете на латиното.

В софийската опера и балет ще играят утре от 18 часа "Зигфрид", част от тетралогията "Пръстенът на нибелунга" на Рихард Вагнер.

Актьорите от театър "Възраждане" ще зарадват хлапетата в събота от 11 часа с постановката "Котаракът в чизми", а утре с "Джуджето Дългоноско" от 11 и 12,30 ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай