Шотландци свирят AC/DC с гайди в НДК

Шотландци свирят AC/DC с гайди в НДК | StandartNews.com

Забавните Red Hot Chilli Pipers идват за 20-ия салон на изкуствата

Red Hot Chilli Pipers, най-горещите гайдари от Шотландия, ще писнат в зала 1 на НДК. Атрактивните музиканти ще открият юбилейния "20-и Салон на изкуствата" на 11 май.

В ефектното шоу ще се включат подобаващо и десет наши гайдари, водени от космическия глас Валя Балканска. Red Hot Chilli Pipers, чието име е закачка с култовата американска банда, са известни по цял свят като енергични, забавни и позитивни. Сами определят стила си, като "Bagrock" - сливат традиционна шотландска музика с поп и рок хитове. Залата ще бъде разтърсена от култовите Thunderstruck (AC/DC) и Smoke On The Water ("Дийп пърпъл") в гайда вариант, а за разкош ще изсвирят хита на Селин Дион от филма "Титаник", като настроят инструментите си за по-романтичен звук.

Кулминацията ще бъде общото изпълнение на българските и шотландските гайдари, което ще се случи за първи път у нас, а публиката ще бъде призована за арбитър в надсвирването. Билетите са от 30 до 60 лв.

Red Hot Chilli Pipers два пъти са носители на отличието "Best Live Act" на Шотландия, печелят шоуто за таланти на BBC "When Will I Be Famous" и имат над 2 милиона гледания в You Tube.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай