Scala Mercalli и Аналгин подгряват W.A.S.P. в Бургас

Scala Mercalli и Аналгин подгряват W.A.S.P. в Бургас | StandartNews.com

Бургас. Scala Mercalli и Аналгин са двете банди, които бяха избрани да подгряват концерта на легендарните W.A.S.P в Бургас.

Знаменитият форнтмен Блеки Лоулес и неговите музиканти са подготвили уникално шоу за родните фенове, който ще се състои на 4 август в Летен театър Бургас. Концертът у нас е част от голямото световно турне "Thirty Years of Thunder", с което групата отбелязва своя 30-годишен юбилей, информират от пресцентъра на община Бургас.

Точно в 20:00 ч. шоуто ще започне със здрав сет на италианците от Scala Mercalli. Създадена през 1992 г., това е една от малкото италиански групи, които творят в тежкия жанр и се е наложила през годините в родната Италия само със своята авторска музика. Членовете на бандата са петима - Серджо Чиколи (барабани), Критистиан Бартолачи (вокал), Джуси Бетеи (бас), Лука Виньони (китара) и Клементе Каталани (китара).

След много демо записи и сингли, през 2004 г. издават първия си официален албум "My Daemons", който се приема изключително добре от феновете, критиката и специализираните медии в Европа, Азия и Австралия. През 2009 г. излиза последният за момента албум на бандата - "Border Wild", в подкрепа на който музикантите правят голямо европейско турне.

Scala Mercalli са канени на множество международни фестивали в Германия, Испания, Гърция, Белгия и Обединеното Кралство. Подгрявали са концертите на Shaman, Lacuna Coil, Extrema, Blaze и Tarja Turunen.

Втората подгряваща банда, която ще се качи на сцената преди великаните от W.A.S.P. са родните рок ветерани Аналгин. През годините форнтменът на Ахат Звезди и музикантите от бандата имат богат опит в откриването за големи музикални величия, гостували у нас - от Europe, през Soulfly и Doogie White до Deep Purple и Guns'n'Roses. За своето участие на 4 август момчетата са подготвили най-силните си хитове и здрава порция рок, с които ще взривят публиката!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай