Руслан пя на майка си в НДК

Руслан пя на майка си в НДК | StandartNews.com

София. Руслан Мъйнов успя да плени зала 1 на НДК снощи не с актьорска игра, а с любими руски песни. "Очи чьорние", циганските романси "Нане цоха", "Парамела", "Цигане любят", "От зари до зари" вдигнаха градуса на настроението още в началото на концерта. Специално от Украйна бе пристигнала майката на Руслан, която седеше на първия ред. А когато той изпя своята "Матушка", посветена на нея, дамата се просълзи.

Прекрасните изпълнения под акомпанимента на оркестъра и хора на Държавна опера - Пловдив, с диригент Левон Манукян, бяха допълнени с горещите танци на момчетата и момичетата от балетна формация "Елит". Любопитното е, че аранжиментите на песните са на 15-годишния пианист Георги Милтиядов. На сцената се изявиха още ромският виртуоз на цигулката Венци Такев, акордеонистът Димитър Тишев и 15-годишната тромпетистка Здравка Василева. В паузите между отделните песни Мъйнов напомни, че освен талантлив певец е и прекрасен комик и развеселяваше публиката с шеговити реплики към диригента и бек вокалистките.

После актьорът певец накара по-възрастната част от публиката да си спомни за своята младост с песни от известни филми. Сред тях бяха "Диамантената ръка", "Кавказка пленница", "Тримата мускетари", "17 мига от пролетта", "Бялото слънце на пустинята". Песента "Поручик Галицин". Тях той посвети на всички хора, напуснали родното си място в търсене на по-добър живот. В чест на 9 май, Деня на победата над нацистка Германия във Втората световна война, концертът завърши с най-емблематичните руски военни песни - "Десятый наш десантный батальон" и "День победы". Това извика на бис Руслан и той повторно запя и "От зари до зари" и "Очи чьорные".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай