Руслан Мъйнов пълни душите с музика

Руслан Мъйнов пълни душите с музика | StandartNews.com

100 души ще леят пот за мегаспектакъла на Мъйнов "И пак любими руски песни"

Руслан Мъйнов излиза на 17 ноември в зала номер едно на НДК, за да изпълни цигански романси, обичани детски песни, филмова и популярна музика. С него на сцената ще бъдат Цветан Недялков с класическата си китара, емблематичният и невероятен цигулар Венци Такев, властелините на модерния БГ саунд "Акага", акордеонистът корифей Димитър Тишев, симфоничната формация на Левон Манукян, представителният хор "Родна песен" от Бургас...
Страхотният артист ще напълни душите на ценителите с "Очи чорные", "Парамела", "Цигане любят", "Стаканьчики", "Дорогой длинною", "Поручик Галицин", "От зари до зари", "Андро вердан", "Нане цоха" и авторската си "Матушка".

Руслан е във вихъра си преди голямото шоу. "Оказах се тотален работохолик. Не знам дали е за хубаво или за лошо - времето ще покаже. Винаги съм подозирал, че съм способен на подобни обороти, но чак пък толкова. Ще разпускам чак след месец", анализира се в типичния си стил известният актьор. Той играе в "Комиците" и е Хаджи Генчо в "Българи от старо време". В останалото време обикаля България с някои от най-елитните симфонични оркестри - на Пловдив, Русе, Стара Загора, Шумен. Музиката така го е обсебила, че в момента не мисли и не говори за нищо друго. В тотален възторг е от Венци Такев.

"Той никога не се повтаря. В един момент се наложи да презаписваме. Викам му: "Бате Венци, трябва да го направим отново". "Да, да, татко, няма проблем", отговори ми той като истински многодетен баща. След това пусна тънката си усмивчица: "Ама нали знаеш, татко, че няма да е същото". А на концерта в Пловдив

направи изключителни щуротии, а хората се скъсаха да викат: "Още, още"

Голям мъж, истински боен другар - става и тръгва с цигулката - само напред. Не всеки може като него - топъл, усмихнат, цар на майтапите. С него и с другите искаме публиката да пее с нас, общи емоции да ни разтърсват в този момент. А не пози от сорта на: "Вижте ние какви сме - пък вие какви сте. Колко е тежък животът, как се справяме", разказва Мъйнов. Той няма никакво съмнение, че народът обича руската музика - както и руската душа.

Когато му дойде времето, по bTV ще се завърти и новият сезон на "Столичани в повече". Руслан разказва, че интригите и обратите в него са крайно актуални за България - тук и сега.

"Няма начин да се мине без политически закачки - но не е само това. Има от всичко", категоричен е човекът оркестър.
Руслан шеговито анализира и личния си живот - и новото си превъплъщение на строен и атлетичен мъж. "Не смея да твърдя, че съм хубавец, но работя по визията си. Много съм нисък човек, а съм над 70 килограма - трябва да взема още мерки. Само че със спорта се разминаваме открай време - някак не ми се случва. Не се обичаме явно - поне засега".
Мъйнов не споделя и за жените около себе си. Чуди се коя ще го понесе нон стоп да обикаля из страната за снимки и турнета. "Дамите не са като моите японски риби в двора - нямат никакви претенции през есента и зимата. Сега са полегнали на дъното в сезонна летаргия - чакат да мине студът, за да скокнат на топлото".

Мъйнов неотдавна е имал страхотно кинаджийско преживяване. Снимал е в "Илайза Грейвс" в Киноцентъра - нещо съвсем дребно, но с огромно удоволствие. "Ако случайно изтървеш ключовете си, докато гледаш филма, не се навеждай, ако искаш да ме видиш. Там обаче има достатъчно гиганти на киното, та да ме търсиш мен на екран", откровен е Руслан. Тъкмо заради това се е навил - за да види как работи отблизо титан като сър Бен Кингсли. "Голяма личност, световна. Няма емоции, а само работа и професионализъм. При нас е обратното - само чувства, а не действия".
Въпреки че той

не се рекламира като революционер

Нито в арта, нито в характера, нито в обществото. "Радикалните случки не са ми по вкуса. Важното е развитието на сърцето и интелекта", не се колебае Руслан. И не крие, че е доволен от себе си - решава нещо (като да свали много килограми) и го върши. За него това е най-голямата битка. Затова не обръща внимание на клюки и сплетни. Не се сърди на никого. "Всеки се ражда с характер и възможности за определена работа, заради която е на земята - изпратен или по свой избор. Времето ми е показало, че трябва да прощавам. Често успявам. А и никой не ми е направил нещо непростимо", откровеничи той. Сигурното е едно - че неговото място е сцената. За което всеки ден благодари на Господ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай