Ринго Стар разказа живота си в снимки

Ринго Стар разказа живота си в снимки | StandartNews.com

На 75 барабанистът се облича като тийнейджър и продължава да записва

Бийтълсът пусна лимитиран албум с кадри от детството си и от приключенията на ливърпулската четворка

Ринго Стар най-после публикува книгата си с неиздавани досега фотографии. В албума легендарният барабанист на "Бийтълс" представя на почитателите на легендарната група архивите си от снимки от детството и от годините, прекарани с великата четворка от Ливърпул. В луксозното издание са включени уникални снимки, които самият Ринго е правил някога зад кулисите. "Бийтълсите са били младежи, които са се опитвали да водят нормален живот върху фона на лудостта, която ги заобикаля", се казва в изявлението на издателите. Книгата е придружена с кратък предговор от музиканта, който разкрива себе си пред феновете.

Ринго споделя серия от любопитни факти. Като дете бъдещият ас на ударните често боледувал и дори два пъти е лежал в болница с животозастрашаваща диагноза. Първият път причината е бил спукан апендицит, а втората - туберкулоза. Именно при престоя си в санаториум след белодробното заболяване малкият Ричард Старки се запалва по барабаните. Дори започва да свири в импровизирана банда по време на престоя си в болницата. Албумът е в ограничен тираж и е подписан от Стар, а приходите от продажбите му са за неговата фондация "Лотус".
"Винаги съм обичал да снимам. Никога обаче не съм си представял, че може да излезе цяла книга с мои фотографии", признава барабанистът.

Преди две години в изложбата "Ринго: Мир и любов" в музея "Грами" в Лос Анджелис бяха представени подбрани снимки на бийтълса. Барабанистът тогава публикува неизвестни фотоси на групата, а томчето излезе в електронен вариант. То бе предложено за продажба в книжарницата на "Епъл" и бе съпроводено с устни коментари на самия музикант. "Тези снимки никой досега не ги е виждал", разказваше той. Особеното на творбата е, че Стар даде възможност на феновете да се докоснат до интимни моменти от неговия живот, проследявайки пътя му от детството до великата среща с Джон Ленън, Пол Макартни и Джордж Харисън. Ринго показва забравени фотоси от родния си дом, празници на семейство Стар, от денонощни партита по пътя на славата. Разказите са приключенията му в Ливърпул също са особено любопитни. Той лично е щраквал своите колеги в забавни моменти - докато се мият, ядат, пушат, пият или играят монополи. Има и снимки на момчетата, правени от пътуващ с тях фотограф. "През онези дни си прекарвахме чудесно. Опитвахме се да живеем нормално насред истерията, която ни заобикаляше", споделя Стар.

В книгата има доста кадри от екшъна преди концертите и от всекидневния живот на бандата. Фотоапаратът е запечатал и незабравими моменти от безкрайния празник по време на турнетата на англичаните, чиято музика и стил направиха революция в света. Преди време Ринго издаде и книгата си "Пощенски картички от момчетата".

След края на "Бийтълс" Ринго продължава кариерата си. Единствено той записва с всеки от членовете на разпадналата се група. "Бяхме и останахме приятели. Беше лесно - познавахме се добре. Когато написах първите си песни, "It DonТt Come Easy" и "Photograph", отидох при Джордж, защото той беше много добър като продуцент - аз просто исках да свиря на барабаните. Бях планирал да запиша албума "Ringo" (1973) в Нешвил, но Ричард Пери каза: "Нека го направим в Лос Анжелис. И да знаеш, че Джон е там." За 10 минути написахме песента. Джордж също дойде и се включи. Звъннах на Пол и му казах: "Записвам с другите двама, искам и ти да участваш", си спомня днес Ринго Стар. Точно преди месец, на 7 юли, той навърши 75. Човекът, който през годините се пребори с алкохолизма, дрогата и депресиите, изглежда изключително добре на кадрите във вестник "Дейли мейл". И поне с петилетка по-млад, облечен с панталони и яке като тийнейджър. Музикантът, когото списание "Ролинг стоун" нарежда на пето място в класацията за най-великите барабанисти на всички времена, има девет награди "Грами".

"Все още съм от старата школа - обичам да се срещам с музиканти, да пиша песни, да ги свиря и да ги издавам", споделя Ринго в интервю за списание "Билборд" малко след премиерата на новия си албум "Postcards from Paradise" в началото на годината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай