Поли Паскова залага на етношик

Поли Паскова залага на етношик  | StandartNews.com

Зрелищни етношик одежди ще поставят удивителната във фолклорния спектакъл на Поли Паскова "Песни с благослов" на 7 октомври в зала номер едно на НДК.

Ефектната дама, която залага на автентичното звучене и вечните послания в народното творчество, ще смени поне пет тоалета. Елементи от националните костюми придават особена елегантност на излъчването.

"През последните две години Светла Димитрова е моят дизайнер за сцената. Всяка от нас допълва фешън идеите на другата. В дрехите се оглеждат усещанията ни за фолклора - изключителната му естетика, неговият магнетизъм. Обличам се според емоциите си. Гардеробът ми е препълнен, но понякога много красиви модели чакат по-удобни за моите чувства моменти", коментира Поли. Тя е сериозно пристрастена към полускъпоценните и скъпоценните камъни. "Те обаче са не само прелестни бижута, но и пазители на информация. Атлантите са живeли по 800 години, обитавайки храмовете на подмладяването, където всичко е било от кристали", казва Поли. Като изключително темпераментна жена, тя си пада по силните цветове. Палитрата ще прелива под прожекторите, докато Паскова извисява глас за македонски, родопски и шопски песни, за "Ганкиното" и "Дунавското" - изпълнени с любов, сътворени с вяра, наситени с истина. Неслучайно тя е убедена в тяхното уникално въздействие.

Зеленооката брюнетка е щастлива майка на трима мъже. Любен, най-големият, е тръгнал по нейните някогашни стъпки в спорта - съвсем професионално играе баскетбол. Той е приятелят, с когото едновремешната шампионка може да сподели всичко. Средният, Михаил, учи в немска гимназия. И независимо, че е по-висок от батко си, не иска да тренира каквото и да било, въпреки че няколко треньори го викат в отборите си. Той е лингвист - сега започва седми език. Пее в хор, поканили са го и в група. Но го влече и екологията - пише проекти. "Той е нашият професор, с когото всички се гордеем. Най-малкият, естествено, е моята слабост - Никола, в първи клас. Притежава отличен слух, може би е роден за музика", споделя певицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай