Пийт Яспър: Вие сте хора, които виждат решения

Имате дългосрочна отдаденост към опазването на културното наследство, каза вицепрезидентът на Европа Ностра

Пийт Яспър: Вие сте хора, които виждат решения | StandartNews.com

Радвам се, че участвам в този форум. Извинявам се, че не говоря български. Така започна своята реч Пийт Яспър, вицепрезидент на Европа Ностра, на форума на Стандарт.

Чудесно е да ви видя отново, за мен е чест, че сте тук днес, но и заради дългосрочната отдаденост към културното наследство. Слушах ви, не видях хора, които казват, че има проблеми. Аз видях хора, които казват, че виждат решения.

Европа Ностра е неправителствена организация, съществуваща от 60 г., има 300 дъщерни организации в Европа. "Културно наследство". играе голяма рола в опазване на старините в България. 

Радваме се, че днес има партньори от Гърция тук. Тяхнатна организация съществува повече от 50 г.,х защитник на природата и културата в Гърция. Миналата година стартирахме хъб за културно наследство заедно с управата на Атина. Атинският хъб покрива целите Бълкани. 

Говорим за Европа на културата и наследството, която прехвърля граници и политика. 

Европа Ностра ще разсъждава как може да свърже опазването на културното наследство с климата. Време е да действаме, а не да чакаме повече, каза Пийт Яспър и покани Мария Габриел на конференцията. 

С европейската история, която имате, трябва да поемете инициативата. Време е да покажем изключително голямото наследство на Балканите. Идея след идея, стъпка след стъпка.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай