Печатна грешка кръстила "Скарлет систърс"

Печатна грешка кръстила "Скарлет систърс" | StandartNews.com

Новото трио Ралица, Марина и Елеонора готви суинг репертоар

Три ефектни красавици с прекрасни гласове вече правят първите си стъпки като едно цяло - "Скарлет систърс". Това са Ралица Ковачева-Бежан, Марина Драгомирецкая и Елеонора Лонтова.

Идеен вдъхновител на проекта е Явор Кунчев, актьорът инструктор по суинг. Той ги нарекъл "Старлет систърс", но печатна грешка в банер с първото им участие дава сегашното име. И трите си го харесват и се разпределят коя ще е Скарлет О'Хара, коя Скарлет Йохансон и коя Кървавата Скарлет, обяснява с усмивка Кунчев. Известната педагожка Даниела Станчева готви аранжиментите, а Явор отговаря за хореографията.

Део пази сестра си

Марина Драгомирецкая е малката сестра на Део - имат 11 години разлика. Тя пее от дете във вокална група "Таласъмче". По-късно се изявява и в момичешката банда "Инстинкт". Ученето никак не я плаши и има цели три висши образования. Завършва международни отношения в Нов български, тон режисура - в Софийския университет, а сега следва поп и джаз пеене в Консерваторията.

"Една от първите ми песни, с които съм се изявила, е Love me tender на Елвис Пресли. Казват, че който пее Краля, пее за цял живот", усмихва се чаровницата. Отначало майка й отказвал да я запише на вокални уроци и държи да усвои езиците, но накрая се предава пред таланта й и стъпка по стъпка Марина стига до Даниела Станчева, която е нейна учителка вече 7 години. "Щастливка съм да живея точно в това семейство, винаги се подкрепяме. Брат ми беше изненадан, когато дойде на първия ми самостоятелен концерт. Нямаше представа точно какво ще чуе, но знае, че сърцето ми трепти в музиката. Той е човек, който участва активно в моето развитие. Винаги е приемал факта, че е по-голям. Понякога съм го била, въпреки че съм по-малка", усмихва се тя. Двамата имали коронен номер, който наричали "Лебедово езеро". Той лягал и вдигал краката си, а тя заставала на ходилата му и разпервала ръце.
Марина често обичала да се прави на птица. Скачала от пианото върху близкия диван и веднъж си разбила малката руса главица. А били сами вкъщи. Део се побъркал от притеснение, но съседите помогнали. После не му се карали.

Химик по диплома, певица по душа

От дете Елеонора тръгва по стъпките на майка си - мисли за сериозна професия, но мечтае за изкуство. Майка й е стоматолог, но свири на пиано, пяла е и в хор. В един момент Елеонора също сяда пред черно-белите клавиши, а по-късно става и част от "Бодра смяна".

С вокалната си педагожка Станчева се запознава покрай сестра си и започва да ходи на уроци. Избира обаче висшето й образование да е с химия. Едно лято, решена да подпомогне семейния бюджет, Елеонора попада на обява, че се търсят певци и актьори за вариететен театър "Албена". Явява се, проф. Боньо Лунгов я харесва и така три години е част от трупата и научава много за сцената. Занимавала се с кукли и танци, не било само пеене, както отначало си мислела, но това било добра школа. След това колежка от вариетето я кани на суинг танци. Казва й да си вземе гуменки и добро настроение. Там Ели се запознава с Явор Кунчев и напредва бързо и яростно. Вече сама води групи за начинаещи.

Бежан завършва при Азарян

На Ралица Бежан музиката й е в ДНК-то, баща й е известният пианист и акордеонист Георги Ковачев. Свикнала е вкъщи да има много музиканти, с които татко й работи. Той я записва на уроци по пиано, когато е на 5. И така пътят й към Консерваторията не е изненада, приемат я, но тя вътре в себе си мечтае за друго. По това време ходи в школа по пантомима и дочува, че останалите момичета и момчета се стягат за изпити в НАТФИЗ през септември. Хрумва й да се пробва. Не я приемат от първия път, но на втората година има право да избира - кукли при Боньо Лунгов или драматичен театър при Крикор Азарян и Тодор Колев. През годината пауза Ралица ходи в школата по куклено майсторство на Бате Енчо и там се разбира, че има невероятен усет към куклата. "Можех да пея, танцувам, бях добра с куклите и не ми беше интересно да продължа с това. А при моя професор Крикор Азарян нищо не можех да правя и избрах него. Явор, с когото заедно бяхме на изпитите, отиде при Боньо Лунгов. Като ме приеха, бях в страхотна форма, но си счупих крака и станах по-пухкава. И Тодор Колев ми каза: "Приех сладурана, а сега си станала фрегата". И по този повод ни разправи спомен от снимките на филма "Господин за един ден". Режисьорът Николай Волев му казал: "Тодоре, ти си много подходящ за тази роля, но трябва да свалиш 10 кг". "Не знам как", отвърнал той. "Има само един начин - с глад", бил отговорът. И той се обърна към мен: "Ралице, с глад ще станат нещата". Но докато отново си влезе в нормалните килограми, Ралица играе тюленче в някои от постановките и до края на следването е известна с тази роля. След като завършва, участва в много представления из цялата страна, но в един момент поема с рок банда към Китай. Като се връща, започва и тя да ходи на уроци при Даниела Станчева.

А съвсем наскоро трите сестри пели на една сцена с украинците "Рюки в брюки" и много си допаднали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай