Събота,

Оркестърът на Класик ФМ открива фестивал във Франкфурт

От: Failed to load user -
1620
Оркестърът на Класик ФМ открива фестивал във Франкфурт
A
A
A

Оркестърът на Класик ФМ радио ще изнесе тържествен концерт за откриването на фестивала "Европейски културни дни" във Франкфурт на Майн на 15 октомври. Събитието се организира от Европейската централна банка (ECB) в сътрудничество с БНБ.

Оркестърът ще свири на една от най-престижните немски сцени за класическа музика - голямата зала на Alte Oper в града. Солисти в концерта ще бъдат забележителното българско мецосопрано Надя Кръстева и брилянтният пианист Людмил Ангелов.

В програмата са включени емблематични творби от българската музикална класика - Рапсодия "Вардар" и концерт за пиано и оркестър номер 3 от Панчо Владигеров, ръченица из сюитата "Тракийски танци" от Петко Стайнов, ария из операта "Момчил" от Любомир Пипков, песента "Синеоката" от Георги Златев-Черкин. Надя Кръстева ще изпълни още няколко представителни арии от своя репертоар из оперите "Андре Шение", "Адриана Лекуврьор", "Кармен" и оперетата "Прилепът".

Диригент е Григор Паликаров. След откриването оркестърът на Класик ФМ радио ще изнесе втори концерт - на 18 октомври. На него ще бъдат представени младите български таланти Елин Колев (цигулка), Лора Маркова (цигулка) и Виктория Василенко (пиано). Събитието ще бъде в Mozartsaal на Alte Oper. Двата концерта се организират от екипа на музикална агенция "Кантус Фирмус", която през последните години осъществи някои от най-значимите събития с класическа музика в България - гостуванията на Джошуа Бел, Найджъл Кенеди, Шломо Минц, Миша Майски, Гидон Кремер и др.


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички