Оперна певица грабна 50 бона от "Х фактор"

Оперна певица грабна 50 бона от "Х фактор" | StandartNews.com

Секслапсус на Маги Халваджиян свали напрежението в оспорвания финал на шоуто

Хитът "Осъдени души" донесе победа на Християна Лоизу - кипърката с българско гадже

За първи път у нас победител в "Х фактор" стана чужденец. Харизматичната Християна Лоизу в оспорвана музикална битка с Кристиан Костов завоюва първото място, благодарение вота на публиката. "Тази победа е ваша! Благодаря ви за подкрепата", сподели огромната си емоция 25-годишната певица на финала на шоуто. Освен възможността за професионална кариера, дамата с чуждестранен произход получи и сумата от 50 000 лева, която да инвестира в своето бъдеще.

Докато половината фенове ликуваха във форумите, другата половина се възмущаваха, че чужденец е на върха на музикалното риалити. "Най-тъпото нещо. Кристиан е нашият победител, не тая кипърка", "Стига с това "не трябва да печели чужденец"", "Няма значение дали ли е чужденец или българин - важното да го е заслужил". "Християна напълно го е заслужила" и "Единствено музиката няма етноси, няма граници, няма омраза", влязоха в спор меломаните.
Християна направи невероятна интерпретация на най-известната песен на Лара Фабиан, а след това пя заедно с Наско от "Б.Т.Р." Минути преди одухотворяващото им дуетно изпълнение на "Time to say goodbye", Наско призна: "Християна е любимка в нашето семейство." Накрая момичето от отбора на Маги Халваджиян закова зрителите с "Осъдени души" на Митко Щерев.

Красивата млада дама пее от 12-годишна, когато все още живее в Кипър. Преди 8 години идва в България, за да учи оперно изкуство. И остава да живее тук заради Николай. Любимият й също е певец. Хриси се явява непрекъснато на конкурси, концерти и фестивали, като през 2010 г. печели в родината си награда - едногодишна стипендия за изучаване на мюзикъл в университета в Лийдс, Англия. Така се отправя на ново пътешествие, по време на което учи не само музика, но и танци и сценично поведение. Смята, че е затворена само на пръв поглед, но когато се опознае с хората, започва да се шегува и да комуникира по различен начин. Говори доста добре български, макар че малко се притеснява, когато греши думите. Двамата с Николай много обичат да ходят на Витоша, на Рилския манастир или другаде сред красивата ни природа. Хриси е запалена и по волейбола и плуването.

В може би най-оспорвания финал досега зрителите можеха да избират между трима различни изпълнители - 15-годишният Кристиан Костов и Дарина Йотова бяха другите двама. Най-атрактивната в тройката - варненката, е спрягана за новото гадже на ментора си Криско. Тя обаче първа се сбогува с мечтата за победа. "С музиката можеш да стигнеш до края на света!", така Люси Дяковска обобщи присъствието на най-темпераментната участничка в четвъртия сезон. Момичето, което извървя дълъг път, но не промени емоционалната си натура, обра овациите в дуетно парче с Любо Киров. Криско й обеща обаче да бъде до нея и да започнат работа още на другия ден след шоуто.

Васил Найденов, който харесва гласа на Кристиян още от първите концерти, бе дошъл да подкрепи ученика от София. Двамата вдигнаха на крака всички с хита "Сбогом, моя любов". "Кристиан има изключителен потенциал! Сцената го обича!", категоричен беше асът и пророкува бляскаво бъдеще за младия талант. Кристиан финишира с класиката на Емил Димитров "Ако си дал".

"Мислех, че вече си уморен от "Секс-фактор", но ти можеш още" - с този лапсус Маги Халваджиян предизвика бурен смях в залата. Това стана при разбора на изпълнението на Кристиян на песента "Позови меня" на руската група "Любэ". Халваджиян обаче се извини и продължи нататък хладнокръвно да коментира шоуто, на което е продуцент: "Кипна ми кръвта, вдигна ми се адреналинът от твоето изпълнение".

Победителите в предишните сезони на "Х фактор" Савин Славчев, Жана Бергендорф и Рафи Бохосян също излязоха пред публиката. 1 200 000 зрители са гледали финала на "Х фактор" преди вечер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай