Олег Газманов е фен на оръжията

Олег Газманов е фен на оръжията | StandartNews.com

Прочутият Олег Газманов, който излиза на 18 март в зала номер едно на НДК с групата си "Ескадрон", е непоправим почитател на оръжията. Неговата лична колекция е забележителна, коментират светските хроникьори в бившия Съветски съюз. Още от детството си той е особено пристрастен към истински автомати и пистолети, събирани от него и приятелите му по полетата на военните действия. Повод за невероятната му юношеска гордост е била тежка картечница, естествено излязла от строя, но достатъчно ефективна, за да предизвика инцидент, от който го спасява майка му. Следващото геройство на бъдещата звезда е свързано с намиране на противотанкова мина. И тук се разминава на косъм със смъртта благодарение на минаващи наблизо военни.

Неслучайно Газманов е неизменен гост на всички концерти и чествания с военна тематика, уточняват тукашните му домакини от "Жокер медиа". Добре познатата и у нас "Господа офицери" е химн на съвременните униформени в Русия. Олег обаче не просто интерпретира - преди музикалното си образование той завършва висше военноморско училище в Калининград и като лейтенант служи в минно-торпедни складове край Рига.

Очарователният мъж пленява всички със своята енергичност и позитивизъм. Популярността му започва да расте главоломно от 1989 г., а 1991-а бележи началото на грандиозните му представления. Той е единственият руски изпълнител, който по количество на концертите и броя на зрителите се доближава до Алла Пугачова. Доказва го, когато на стадион "Лужники" в Москва събира 70 000 свои фенове.

Провокиран от актуалната политическа обстановка, Газманов в компанията на Йосиф Кобзон и Валерия се включиха в новогодишната програма на тв канала "Россия" с песен, посветена на европейските санкции към родината им. Поводът - решението на латвийския външен министър да включи тримата артисти в "черните списъци" и да осуети участието им в традиционния конкурс в Юрмала през миналото лято. Министърът обосновал решението си с това, че "със своите действия тримата са способствали за нарушаване на териториалната цялост и суверенитет на Украйна".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай