"Nouvelle vague" на "Francofolies Благоевград"

"Nouvelle vague" на "Francofolies Благоевград" | StandartNews.com

Едни от най-обичаните съвременни френски музиканти от „Nouvelle vague" /Нувел ваг/ и ZAZ са хедлайнерите на тазгодишното издание на фестивала "Francofolies" в Благоевград. Най-голямото музикално събитие в региона ще се проведе на 17 и 18 юни. Добре познатите у нас "Nouvelle vague" ще се качат на открита сцена на централния площад в Благоевград втората вечер. Веднага след тях ще пее едно от най-успешните лица на съвременната музикална индустрия ZAZ. Нейното пристигане за фестивала беше обявено от организаторите по-рано този месец. Входът за второто издание на фестивала е свободен за всички жители и гости на Благоевград, съобщиха от общината. "Nouvelle vague" пристигат с двете си вокалистки Лизет Алие и Мелани Пейн, които ще изпълнят френски и английски кавъри на любими парчета. Характерно за групата е, че нямат постоянни вокали, а работят с различни изпълнителки, които добавят френски шик и изключително присъствие на сцена.

Музикантите не разсъждават за себе си като група, а по-скоро наричат Nouvelle vague музикален проект. Негови създатели са французите Марк Колин и Оливие Либо, които и до днес са в основата на проекта.

Българското издание на международния фестивал за съвременна фрeнска музика Francofolies беше възстановен през 2015 г. след близо 20-годишно прекъсване. На българска сцена миналия септември пяха Патрисиа Каас, Патрик Брюел, електро сунг групата Караван палас, любимият на дискотеките в Европа DJ Боб Синклер, рок групата КИО и фаворитите на младите Кристоф Уилем и рапърът Сопрано. Фестивалът Les Francofolies /Ле Франкофоли/ е най-големият международен фестивал за съвременна франкофонска музика, който се провежда всяка година от 1985 г. насам в град Ла Рошел, Франция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай