Николо Коцев и Васко Кръпката на общ концерт в Монтана

Николо Коцев и Васко Кръпката на общ концерт в Монтана | StandartNews.com

Монтана. Легендарният китарист на група „Кикимора" Николо Коцев и вечният блусар Васко Кръпката ще участват в спектакъл в Монтана на 30 май, съобщи Нелиан Николова, организатор на фестивала „Изкуството е..." Той се организира за трета поредна година от Нелиан, която е студентка по оперно пеене в Музикалната академия – София. Общината също е сред организаторите на събитието.

Програмата на фестивала предвижда два концерта. Първият е с участието на Маргарита Хранова, Venzy, Севинч Ибрахим, Лазар Кисьов, Хари Ешкенази. Ше участват и студенти и преподаватели от музикалната академия. Той е благотворителен, а събраните средства ще бъдат предоставени на трима болни хора от Монтана.

Вечерта на централния площад „Жеравица" започва спектакълът с участието на „Подуене блус бенд" и групите „Еридан" и „Кикимора".

Певците и музикантите ще изнесат и открити уроци по поп и джаз пеене и ще изслушат млади рок-групи от района. Те ще посетят домове за деца с увреждания в Монтана и за изоставени деца в Берковица.

Целта ни е изкуството да стигне до повече хора. Затова и мотото на фестивала е „Да споделим магията, наречена изкуство", допълни Нелиан Николова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай