Непоказвани снимки на Фреди в ново издание

Непоказвани снимки на Фреди в ново издание | StandartNews.com

"Куин" и семейство Булсара събраха спомени за 70-ия рожден на гениалния музикант

Преди да се превърне в рок легендата Фреди Меркюри, преди "Куин" и претъпканите стадиони, преди обожаващите го фенове и трагичната смърт в жестоката схватка на СПИН-а, той е просто Фарук Булсара - роден в Занзибар през 1946 г. в семейство на ирански зороастрийци. На 5 септември любимият и трагичен фронтмен на феноменалната група щеше да навърши 70. По случай юбилея излязоха негови снимки - като бебе в ръцете на майка си, дете и юноша. Непоказваните досега фотоси са включени в нов юбилеен комплект с плочи на легендарната рок банда, събрани от "Куин" и семейството.

Така за първи път публиката ще види малкия Фреди в обятията на Джер Булсара в Занзибар. Именно в тогавашната колония на Великобритания, сега част от Танзания се появява бъдещата звезда. На друга снимка той седи пред купа в спретнат блейзър - далеч от рокаджията, в който ще се превърне, известен с екзотичното си, пищно и ярко облекло. Купата бележи неговите постижения на прилежен ученик в интерната "Свети Петър" в Панджани, Индия, където Фреди прекарва голяма част от юношеството си.

През 2012 г. майка му Джер, която сега е на 94, разкри различно лице на бисексуалния неукротим артист. "През целия си живот Фреди поддържаше строго разделение между работата и дома си", каза тя пред "Дейли телеграф" от къщата си в Нотингам. "Когато и да попитах нещо, той отговаряше: "Мамо, онова е бизнес, а това е семейство!" Той беше мил и винаги се е отнасял с уважение и към мен, и към покойния си вече баща", разказва мисис Джер.

Сред снимките в юбилейното издание има и кадри с с колегите от бандата - Брайън Мей, Роджър Тейлър и Джон Дийкън. Виждат се фотоси и с неговата дългогодишна довереница и любовница Мери Остин. Освен че получи в наследство неговия луксозен дом в лондонския квартал Кенсингтън, оценен на 10 милиона британски лири, тя се е погрижила и за праха на Фреди. Той почина през 1991 г. само на 45 от пневмония, вследствие на СПИН. Все още не се знае къде и дали изобщо легендарният певец е погребан. Според различните версии любимата му е разпръснала праха му или в Занзибар, или над Женевското езеро в Швейцария, където той притежавал имот, или пък е погребан в лондонско гробище. Къде е последният му дом, не знае до днес дори майка му. Самият Меркюри е настоявал за тази мистерия. Той не е искал никой да разравя гроба му, както това се случва с много знаменитости.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай