Най-бързите крака се вихрят в НДК

Най-бързите крака се вихрят в НДК | StandartNews.com

Чаровникът Израел държи рекорд в Гинес с 1320 удараи с токове в минута

Братята от "Лос Виванкос" са от един баща и седем майки

Седем красавци ще изпотят зала 1 на НДК в неделя с микс от страстно фламенко, бойни изкуства, майсторски изпълнения с цигулки, виолончело, плюс много, много сексапил. Братята "Лос Виванкос" идват у нас за небивало шоу, покорило буквално целия свят. Директор на спектакъла им "Етернум" е Даниеле Финци Паска, хореограф на "Цирк дьо солей". Земното притегляне не притеснява братята, а в новата им хореография има сложни композиции с главата надолу - изпитание за тялото и ума. Вчера момчетата от Барселона - Джошуа, Елиас, Аарон, Израел, Юда и Кристо - споделиха подробности за личния си и професионален живот пред медиите. Най-любопитен, разбира се, е следният биографичния момент: те имат общ татко - Педро, даровит музикант и танцьор, но са от 7 майки. Нещо повече - Педро има общо 39 деца от различни жени. Всички тях обаче учи на музика и танци още от малки и ги увлича в изкуството. Днес братята и сестрите са пръснати по цял свят - някои живеят в САЩ и Канада. Само най-малкият от трупата, Хосе, не е в София заради ангажименти в Лос Анджелис.
"Баща ни преди всичко беше забележителен артист. Той ни вдъхновяваше. Преди да излезем на сцената, два часа загряваме. Казваме си нещо като наша молитва ритуал: "Нека играем като за първи и последен път", сподели най-големият Елиас. Той си спомня от детството пълна къща с дечурлига, които правят пакости. Веднъж батковците се наговорили да изпият млякото на бебешорите и скришом, въоръжени с по една лъжица, гребели от дажбата им. Елиас се шегува, че понякога забравя имената на най-малките братя и сестри.

Семейните в седморката са Елиас и Джошуа, които имат и по едно дете. Джошуа е лъмбърсексуалният в семейството - с дълга брада и памучна карирана риза. Той разказа подробности за шоуто на 14 декември. Почти всеки път преди спектакъл всички играят шах, но вечният им спор е кой е най-добрият. Ходят на кино, четат книги, но от по-рисковите спортове странят, за да не си травмират телата, които са техен работен инструмент.

Израел има рекорд в "Гинес" заради 1320 сапатейрос - удари с токове в минута. Душата на Кристо е настроена на по-традиционни струни, харесва класическите танци. Елиас свири на виолончело. Аарон - на цигулка, Хосе е най-забавният от бандата.

Покрай толкова много тестостерон и танци няма как да мине без мацки. Имали много случаи, когато тълпа поклоннички образува обръч около тях. Веднъж в Мексико слезли да поздравят първите редове. И около 5000 души се засилили към тях, обградили ги, музиката вървяла, те трябвало да танцуват, а се панирали за миг-два. В крайна сметка успели да се върнат на сцената.

Критиците ги наричат Великолепната седморка, "принцовете на фламенкото", а шоуто им "Танцуващи със звездите" е гледано от 35 милиона души. Аплодирали са ги Антонио Бандерас и принцеса Стефани от Монако. Случвало се е да играят по 6 представления на седмица, понякога и два един след друг, защото винаги са много ангажирани, а публиката ги обожава. Музиката за "Етернум" е записана от Симфоничния оркестър на Будапеща. Братята признават, че понякога са харесвали едни и същи момичета, но оставят дамата да избере. Те обясниха, че са се спрели на числото 7 и не са канили други от братята и сестрите в трупата, защото е дълбоко символично. "Освен това, като гласуваме, сме 4 на 3 и винаги има демокрация", пошегува се бързоногият Израел. "Може би само Снежанка ни липсва", включи се и Елиас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай