Наши хлапета в "Карнеги хол"

Сладураната Сара Чакърова ще свири в "Карнеги хол"

Наши хлапета в "Карнеги хол" | StandartNews.com

Сара Чакърова, сладураната от "Бон-бон", която бе избрана от Йоко Оно да влезе в най-новата версия на клипа Imagine на Джон Ленън, сега заминава за Ню Йорк. С още четирима възпитаници на музикално училище "Л. Пипков" те ще се качат на сцената на "Карнеги хол" на 28 май. Сара отговаря за перкусиите. Останалите са цигуларката Лора Маркова и пианистите Георги Леков и Лора Ал-Ахмад. Всички са на възрст между 11 и 20 години и са лауреати на редица международни конкурси. Концертът е под наслов "Музикални съкровища от България" и ще представи постиженията на различни поколения млади виртуози от музикалното училище.

Фондация "Св. св. Кирил и Методий" стои зад културната проява, а неин създател е проф. Павлина Доковска, която завежда клавирната катера на Mannes College for Music в Ню Йорк.

Нашите таланти ще изпълнят творби на Шопен, Дворжак, Робърт Олдридж, Брамс, Петър Христосков, Красимир Кюркчийски и Красимир Тасков. Два дни преди да излязат на сцената в "Карнеги хол", четиримата ще направят концерт в посолството на България във Вашингтон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай