Вторник,

Мтел подкрепя "Млади виртуози"

От: Failed to load user -
2394
Мтел подкрепя "Млади виртуози"
A
A
A

Конкурсът "Млади виртуози" на Националното музикално училище "Любомир Пипков" в София и тази година се проведе с подкрепата на Мтел. Единадесетото издание e за таланти в специалностите цигулка, виола и виолончело. А за ударните инструменти това предстои да се случи от 30 март до 5 април.

Цигуларките Ели Чоу и Лея Зу са големите победителки. В категорията виола българката Изабел Маркова спечели първото място. Участие в благородното състезание взеха 127 кандидати от над 20 държави, между които Русия, Китай, Белгия, Япония.

"Млади виртуози" е за изпълнители, композитори и теоретици от цял свят. Идеята е те да се запознаят с колеги, да обменят оригинални идеи и да интерпретират класическа и съвременна музика. В рамките на конкурса се провеждат творчески срещи, уъркшоп, "Академия за майсторство". Международният конкурс се провежда за първи път през 2004-а по повод 100-годишнината на Националното музикално училище "Любомир Пипков". Конкурсът е член на Европейския съюз на младежките музикални конкурси - EMCY.


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com