"Meadows in the mountains" идва в Родопите за пети път

"Meadows in the mountains" идва в Родопите за пети път | StandartNews.com

Вълшебно, космично и същевременно уютно. Това казват много от чужденците, които миналото лято посетиха фестивала "Meadows in the mountains" в Родопите. Тази година той се завръща със своето пето издание, което ще протече под звуците на едни от най-интересните денс, електронни и ъндърграунд артисти на световната сцена.

Ако вече усещате аромата на гората, затоплена от слънчевите лъчи, и си представяте как танцувате боси по тревата, то това музикално събитие е именно за вас. Общо 48 артиста и групи са включени в програмата на фестивала, който се провежда в китното родопско селце Полковник Серафимово, на върха на планината и точно под звездите.

Известните изпълнители от Великобритания Al Dobson JR, дългогодишния резидент на култовия берлински Club der Visionaere – Binh,Jane Fitz, са само част от музикантите, които ще свирят на фестивала. Един от гвоздеите на програмата е Kele Le Roc, която идва за първи път в България.

Други хедлайнери на музикалното събитие ще са Gilles Peterson от BBC Radio 1 – Mo Kolours, Mop Mop ft. Wayne Show, Quantic. Именно последният ще представи предпремиерно песни от 15-тият си студиен албум, който е съчетание между джаз, салса дура и детройтско техно, съобщават организаторите от MTM.

Към списъка от водещите имена влизат още международният творчески колектив The Turbans, както и електронното дуо Wyles & Simpson, които ще представят едноименния си дебютен албум, който се появи на музикалния пазар през май.

Albrecht Wassersleben, Andrew James Gustav, Ashleigh Ashley, Brand New Wayo, Bruno Schmidt, Chaz Thorogood, De Fuego, DeadEcho, Nerobambola, Rachel d'Arcy, както и българските Nasekomix и Dreamachine също ще забият на родопските поляни.

"Meadows in the mountains" ще се проведе на 12, 13 и 14 юни в село Полковник Серафимово, община Смолян. Мястото се намира на 850 метра надморска височина и е много близо до българо-гръцката граница. Цената на пропуска за трите фестивални дни е 120 лева. Тя включва билет и транспорт на територията на фестивала. Посетителите могат да наемат квартири на местни жители от селото или да си опънат палатка. 

Миналата година "Гардиън" включи "Meadows in the mountanins" в списъка си с предложения за фестивали в Европа, a тази той попадна в Топ 10 на "Форбс".

Повече информация за фестивала може да намерите ТУК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай