Мария Илиева покорява Ел Ей

Мария Илиева покорява Ел Ей | StandartNews.com

Утре лети със Супер Марио, за да пее на фестивала на българите в града

Мария Илиева ще разтопи с кадифения си глас нашенците в Лос Анжелис в неделя вечер, които се събират за трети път на фестивал на българската култура.

Певицата ще кацне днес там с полет от Франкфурт. Ще я вози не кой да е, а Супер Марио - известният български пилот Марио Бакалов, научи "Стандарт".

Вече 11 години той работи за "Луфтханза" и управлява великана сред летателните машини - Еърбъс 380. Освен че е действащ пилот, Марио работи и като преподавател в Авиационната академия на "Луфтханза".
С Мария ще пътува и колежката й Веси Бонева, както и музикантите на двете поп диви. Очаква се Марио да проговори на български от пилотската кабина или да пусне парче на Мария, с което да повдигне настроението на 500-те пътници по време на 12-часовия полет. На борда за тях ще се грижи и българската стюардеса Анна Цветкова.
Компанията от музиканти ще бъде посрещната от Йордан Стаменков, барабанист на "Фактор", и неговата съпруга Славея, с която са организатори на феста. Те ще заведат гостите си в супер скъпия град Малибу, където ще похапнат в българския ресторант "V's".

Българите, които живеят в района на Лос Анжелис, са около 40 000, но за празника се очакват около 1000. Фестивалът е в зала "Аудиториум" и ще продължи 4 часа - от 17 до 21 часа. Деца ще пеят и рецитират стихове на майчиния си език, художници ще покажат творбите си. Ще има и кетъринг от български вкуснотии - баница, кюфтета, кебапчета, гарнирани с вино и бира.
Вечерта, след концерта, домакините ще заведат Мария Илиева на вечеря в "Хилтън Бевърли Хилс", който е известен освен с впечатляващия си интериор, и с факта, че там напусна земния си път Уитни Хюстън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай