Малки и големи звезди пяха за таткото на Гери и Милица

Малки и големи звезди пяха за таткото на Гери и Милица | StandartNews.com

Крисия, Тони Димитрова, Орлин Павлов и другите участници в благотворитгелния концерт дариха свои любими вещи, които ще бъдат разпродадени на благотворителен търг в подрепа на Ванко

Стара Загора. Малки и големи звезди на българската попмузика пяха с вдъхновение на благотворителния концерт „Надежда за Ванко" в подкрепа на таткото на двете талантливи сестри - Гери и Милица – Иванко Тодоров, който се бори с тежко онкозаболяване. Няколкостотин старозагорци изпълниха залата на Старозагорската опера в съботната вечер, за да чуят своите любимци - Тони Димитрова, Теди Кацарова, Орлин Павлов, Ралица Ангелова от "Тоника СВ", Йоанна Драгнева и Георги Дюлгеров. Публиката бурно аплодира и лауреатката от тазгодишвата детска Евровизия - Крисия, като и другите звезди от Шоуто на Слави – Тереза, Симона, Гери и сестричката й Милица, също лауреат на различни конкурси за деца у нас и в чужбина.

Бащата на Гери и Милица, старозагорският IT-специалист Иванко Тодоров, вече няколко месеца води тежка битка с рак на белия дроб. За лечението му в клиника в Истанбул се нужни 150 хиляди лева, от които вече са събрани малко над 61 хил. лв лева. Към тях ще се прибавят и средствата от благотворителния концерт, който бе с покани с минимална стойност на дарението 10 лв.

За да подпомогнат лично кампанията в подкрепа на Ванко, след концерта естрадните звезди с охота дариха свои любими вещи, които ще бъдат разпродадени на благотворителен търг. Сред тях са плюшеното мече на Крисия, фланелка с лика на Орлин Павлов, една от роклите на малката Тереза от Русе. Трогателен бе жестът на Тони Димитрова, която късно разбрала за инициативата и свали от врата си бижу с диамант, за да го дари за търга. Една от футболните топки, с които „Берое" игра победния финал за Купата на България през 2013 г., също бе дарена от клуба за благотворителната разпродажба, на която ще бъдат събрани средства за лечението на Иванко.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай