Мадона и Бийбър ще съживяват туризма в Анталия

Мадона и Бийбър ще съживяват туризма в Анталия | StandartNews.com

Международни звезди като Мадона, Дженифър Лопес и Джъстин Бийбър може да бъдат поканени в турския средиземноморски курорт Анталия в рамките на изложението ЕКСПО 2016 в опит да се съживи туристическия сектор след отлива на руските туристи, съобщава в. "Хюриет дейли нюз", позовавайки се на доклад на председателя на Търговско-промишлената камара в Анталия до министерството на туризма.

"ЕКСПО" 2016 г., което ще започне в града на 23 април, трябва да даде голям тласък на туризма, например чрез организирането на големи концерти на международни звезди, като Мадона, Дженифър Лопес и Джъстин Бийбър, за да привлечем интереса на целевите пазари", се посочва в документа.

Докладът, озаглавен "Влиянието на руските санкции върху икономиката на Анталия и необходимите мерки", е изготвен в момент, когато градът, популярна ваканционна дестинация както за местните, така и за чуждестранните туристи, е изправен пред сериозни финансови проблеми след руските санкции, които бяха въведени след кризата между двете страни заради свалянето на руски военен самолет на 24 ноември 2015 г., отбелязва изданието.

Руските туристи бяха на второ място сред чуждестранните туристи в Турция. Министърът на културата и туризма Махир Юнал заяви, че секторът неминуемо ще бъде засегнат негативно от кризата с Русия, както и от регионалната несигурност, пише "Дарик". Той очаква загуба на около 4,5 милиона руски туристи тази година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай