Лиса Джерард в мистерията на българските гласове

Лиса Джерард в мистерията на българските гласове | StandartNews.com

Концертите са на 6 юни в зала "България" и на 8 юни в пловдивския Античен театър

Лиса Джерард от австралийската група Dead Can Dance влиза в мистерията на българските гласове. Носителката на "Златен глобус" ще вземе специално участие ва 6 юни в концерта в софийската зала "България", на който ще бъде представен новият албум на хора "Мистерията на българските гласове"
с диригент Дора Христова.

Заедно с тях на сцената ще излязат немските перкусионисти Дейвид Кукерман и Себастиан Флаиг, кийбордистът Джулс Максуел, Петър Миланов (китара), Христина Белева (гъдулка), Димитър Карамфилов (контрабас), бийтбоксърът SkilleR и изпълнители от Софийската филхармония под диригентската палка на Любомир Денев-син.

Ще бъдат изпълнени произведения, написани и аранжирани за хора от композитора Петър Дундаков, Лиса Джерард и ирландеца Джулс Максуел. Лиса Джерард, която се прочу и с работата си в Холивуд по саундтрака на филмите "Вътрешен човек" и "Гладиатор", е за първи път на българска сцена. Тя ще изпълни и други известни произведения от репертоара си, като The Host of Seraphim на Dead Can Dance, написана когато Лиса чува за първи път "Мистериите", и Now We Are Free от филма "Гладиатор".

Новият албум на „Мистерията на българските гласове" е събитие, тъй като последните композиции, създадени специално за прочутия хор, са от края на 90-те години. Очаква се той да излезе през есента.

"Работим върху него през последните 2 години, записваме в България, има записи, направени в Австралия и Берлин", казва Петър Дундаков.

Билетите за зала "България" са изчерпани, а меломаните имат още един шанс да присъстват на уникалния концерт - на 8 юни, на Античния театър в Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай