Лени Кравиц майстори рок мебели

Лени Кравиц майстори рок мебели | StandartNews.com

Лени Кравиц вече е конкурент на Брад Пит и Ванила Айс - но не в бокс офисите или в класацията на супермачовци. Световният рокаджия сътвори колекцията "Бъдеще в миналото" от мебели, наситена с атмосферата и духа на калифорнийската музика и нюйоркската клубна култура през 70-те години на XX век. Произведенията му са вдъхновени от ретро страсти. Интериорните елементи са реализирани с компанията CB2.

Звездата придава неподражаемия си стил на масите, столовете, креслата и аксесоарите, чието създаване е провокирано от бурните музикални страсти през втората половина на миналия век. Те моментално придават рокендрол небрежност на пространството с приглушен лукс. В колекцията са включени дори и меки текстилни акценти като графични килими и възглавници. "В онази епоха

висшата мода се срещна с хипи шика

и се смеси с рокендрол блясък", споделя Лени. Някои от мебелите са от пластмасата, която често е използвана в дизайна през 70-те. Дизайнерският проект съдържа още настолни лампи и нощни шкафчета. Характерна особеност е плавността на формите и нотката футуристичност. "Дадох част от себе си, но общото звучене произлезе от многобройните ми пътувания по света", обяснява музикантът.

Както е известно, Брад Пит се кооперира с Франк Поларо, президент на едноименната мебелна компания. Суперактьорът вече беше показал интерес към съвременната архитектура чрез благотворителен проект с Франк Гери, довел до осигуряването на домове за 150 семейства, пострадали от урагана Катрина в Ню Орлианс. Оказва се, че между филми и грижата за шестте си деца Брад има време и за мебелен дизайн.

Пит и Поларо предложиха легло, три коктейлни маси, два стола, секция, каменна вана и декоративна инсталация за стена. Те се запознават, когато киноасът поръчва бюро от Франк Поларо и той лично го доставя в замъка на холивудските звезди в южна Франция. Именно там Франк видял скицника на актьора, пълен със стотици проекти за мебели, които Пит е създал за период от десет години - и му предложил да ги реализират. После Брад

направил макети от тел и глина

а в дизайн отдела на Поларо, съобразявайки се с техническите изисквания, създали прототипи. Брад Пит често посещавал работилницата на Поларо, за да участва в развитието на моделите и при избора на материали. Всичко е направено ръчно, придружено от сертификат, номерирано и подписано от двамата. Някои от мебелите са уникални заради рядкостта и комбинацията на материалите. Те могат да бъдат с различно покритие, според желанието на клиента. Резултатът е еклектика, вдъхновена от стила ар деко и мебелния дизайн през 20-те години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай