Легендарният Яни свири в София

Композиторът от Гърция, очаровал с музиката си Тадж Махал и Забранения град, най-после идва и у нас

Легендарният Яни свири в София | StandartNews.com

Легендарният гръцки музикант Яни пристига за първи път в България. Концертът на магьосника, покорил сърцата на милиони фенове по цял свят, е на 2 юни в зала 1 на НДК по покана на "Болкан ентертейнмънт къмпани".

Спектаклите на Яни и неговия оркестър са от най-излъчваните музикални събития изобщо. Записът от концерта му навръх Акропола в Гърция е второто най-продавано видео за всички времена след Thriller на Майкъл Джексън. Зрелищните представления се превръщат в негова запазена марка. Той свири на някои от най-вълнуващите места по земята. С музиката си без думи очарова Тадж Махал в Индия, Забранения град в Китай, Роял Албърт хол в Англия и Ел Моро в Пуерто Рико. Освен всичко това Яни има над 40 платинени и златни албума, а продажбите му в планетарен мащаб надхвърлят 25 милиона.

С последното си турне "Свят без граници" Яни обиколи Азия, Близкия изток, Южна и Северна Америка, а сега и Европа. У нас ще представи най-доброто от творчеството си от последните 30 години - хитове от 19-те албума, но и парчета от предстоящия му нов албум Inspirato.

Билетите тръгват в продажба от днес в мрежата на Eventim на цени, стартиращи от 50 лв. За най-големите меломани и ценители на добрия звук е пусната лимитирана серия ВИП билети на цена от 130 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай