Кралицата на испанския блус покори Благоевград

Кралицата на испанския блус покори Благоевград | StandartNews.com

Кралицата на испанския блус Биг Мама Монтсе, Систър Марион, Васко Кръпката, Подуене блус бенд и Делта Руустърс вдигнаха на крака зрителите в залата на Драматичен театър „Никола Вапцаров" в Благоевград. Областния център е домакин на поредния бляскав международен фестивал „Благоевград блус и джаз 2016 г.", който се провежда за втора поредна година. Магията на блус музиката завладя публиката в първата вечер.

Невероятното шоу бе открито от заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова. "Щастливи сме, че фестивалът се подкрепя от толкова много хора, за което благодаря. Това означава, че сме на прав път, това е революционно начинание - да обединим блус и джаз музиката във фестивал, който няма аналог в цяла България. Целта е да превърнем Благоевград във фестивален център на Балканите. Сигурни сме, че имаме потенциала и качествата за това", каза Шопова. Със своята хармоника Васко Кръпката даде тон за началото на вълнуващата първа вечер на „Благоевград блус и джаз 2016".

Първи на сцената с много плам, енергия и богат антураж от блус парчета- популярни и собствени излезе „новата кръв" в българския блус – Delta Roosters. Музикантите за минути заредиха публиката с настроение и желание за още блус. Той бе поднесен от Биг Мама Монтсе и Систър Марион, която й акомпанира на пиано. Двете дами завладяха всички с енергията си и таланта си. Биг Мама Монтсе посвети своя песен на нейния „Български блус брат" - Васко Кръпката. „Той се опитва да издигне блуса високо в България и това ни прави братя, тъй като ние правим същото в Испания", каза Биг Мама Монтсе. Кралицата на блуса обеща да се върне отново в Благоевград. Суинг, джаз и много настроение ще има и във втората фестивална вечер днес. На сцената ще излязат унгарската група „Soulful band", невероятните дами от „Сентиментъл Суингърс" заедно с Михаил Йосифов секстет, Биг Бенд-Благоевград, Лъчезар Кацарски, Милан Георгиев, Христина Палева и възпитаниците Националната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай