Кийт Емерсън сложи край на живота си

Кийт Емерсън сложи край на живота си | StandartNews.com

Легендарният рок-клавирист Кийт Емерсън е открит мъртъв в дома си на 71-годишна възраст, съобщиха международните агенции.

„Съжаляваме да съобщим, че Кийт Емерсън е починал миналата вечер в дома си в Санта Моника, Лос Анджелис", гласи съобщение във Facebook страницата на групата „Емерсън, Лейк и Палмър", цитирано от БГНЕС.

Емерсън се е самоубил чрез изстрел в главата, потвърдиха представители на полицията в Санта Моника, цитирани от ТАСС и други агенции. Трупът му намерен от приятелката му в петък сутрин.

Той е една от значимите фигури в прогресив рока.

„Изключително бях натъжен да науча за смъртта на моя добър приятел и музикален брат Кийт Емерсън. Кийт беше нежна душа, чиято любов към музиката и страст в изпълненията на клавирите ще остане недостижима още дълго време", заяви някогашният му колега Карл Палмър.

Емерсън, роден в Йоркшир, Великобритания, през 1944г., е познат с екстравагантното си сценично поведение, недотам типично за клавирните музиканти.

След „Емерсън, Лейк и Палмър", с която постига международна слава през славните времена на прогресив рока, той има и успешна солова кариера. Последният му концерт е през юли 2015 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай