Хосе Карерас избра оркестъра на Любка Биаджони

Хосе Карерас избра оркестъра на Любка Биаджони | StandartNews.com

Великият тенор ще пее с музикантите на римлянката, завършила софийската академия

Оркестърът на Любка Биаджони излиза на 3 декември в зала номер едно на НДК с Хосе Карерас. Давид Хименес, диригентът, който от години работи с великия тенор, е направил важния избор и го е съгласувал с него. Карерас се вълнува от абсолютно всичко, свързано с последния му концерт в София. Той е абсолютен перфекционист, категорични са всички от обкръжението му. В "София симфоникс оркестра" свирят абсолютни професионалисти, които са на високото ниво на цялото събитие, което е част от прощалното турне "A life in music" на единия от легендарните трима тенори. В спектакъла, който ще остане в историята, ще се включи и световноизвестно сопрано, което обаче все още се пази в тайна от организаторите "Жокер медия и Moko solution.

Под диригентството на Давид Хименес, който пристигна в София, за да избере оркестъра, музикантите на Любка Биаджони ще представят атрактивна програма с най-известните изпълнения на Карерас от началото на кариерата му досега. В сет листа са както прекрасни мелодии от "бел епок" до най-известните оперни арии в света.

Билетите за концерта са на цени от 80 до 200 лева и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна, както и на касите на НДК.

Името на Любка Биаджони цу Гутенберг напоследък се завъртя и около драмите в Софийската филхармония, свързани с предишни и бъдещи шефове и бюджети. Родената в Рим дама обаче дискретно отказа да участва в клюките и интригите. Тя е възпитаник на Музикалната академия "Професор Панчо Владигеров" и е специализирала из цяла Европа, има серия от престижни отличия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай