Хенкок поздравява Васил Петров

Хенкок поздравява Васил Петров | StandartNews.com

Великият пианист благодари за джемсешъна в Пловдив по случай Международния ден на джаза

Васил Петров днес имаше рожден ден и бе зарадван с хубави подаръци. Българският Франк Синатра го отпразнува с бутиков концерт в Пловдив. Заедно с Ангел Заберски-син те превърнаха нощния бар на новотела в известния клуб Blue Note за честването не само на личния празник на Васил, а и на Международния ден на джаза, който е под егидата на ЮНЕСКО. А Хърби Хенкок, посланик на добра воля към организацията, ги поздрави с писмо за джемсешъна.

"Много сме благодарни, че се присъединихте към нас тази година. Моля приемете нашите най-добри пожелания за празника на джаза и за бъдещите ви инициативи", пише великият американски пианист и композитор идвал и в България.
Васко и Ачо Заберски бяха подготвили пиеси, които разкриват напълно богатството на жанра. Парчетата от проекта им отвеждат към златната ера на суинга и из улиците на Ню Орлиънс. А това са класически джаз теми като "A foggy Day", "The Shadow of your smile", "I've Got You Under My Skin", "Strangers in the Night", "My Way", "New York, New York".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай