Хърватски рокер смая Варна

Хърватски рокер смая Варна | StandartNews.com

В петчасов музикален маратон участваха певците и публиката на международния фестивал „Откритие 2015" във Варна преди вечер. Препълнената зала на драматичния театър „Стоян Бъчваров" пя и танцува със състезателите в конкурсите и с гост звездите. Първата награда за певец безапелационно грабна чудото на Хърватия Дино. Изпълнението му на Show must go on наелектризира присъстващите. 23-годишният рокер има записани 11 победи от още толкова международни конкурса, като „Откритие" бе дванадесетата. Той получи и приза на публиката, която гласува в залата.

Отличникът в конкурса за песен стана Beat me out, изпълнена от испанката Сира Майо. Музиката, текстът и аранжиментът са на Гилберто Мартин и Сара Перез. България беше представена от любимеца на публиката от втория сезон на „Гласът на България" Тодор Гаджалов, който получи и специална награда.
Специалните гости на феста, британската рап звезда Лейди Лишър и Теди Кацарова, също изпяха по една парче на финала. А италианското дуо „Hit Italy" изпълни "Облаче ле бяло" на в хард рок аранжимент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай