Голи красавци побъркаха НДК

Голи красавци побъркаха НДК | StandartNews.com

Посланик Хосе Луис Тапия и царица Маргарита аплодираха сънародниците си
Царете на фламенкото от великолепната седморка "Лос виванкос" летяха из зала номер едно

Бесните полуголи испанци от "Лос виванкос" буквално разтресоха НДК снощи с гръмотевичното си шоу. Час и половина седемте секси братя показаха съвършен микс от страстно фламенко, бойни изкуства, акробатика и майсторски изпълнения с цигулка, виола, флейта и перкусии. При това - без да спират ритъма на краката си в ефектната хореография, подчертавана с огнени светкавици и обвита в магически пушеци. Родната публика се срещна за първи път с Аарон, Джошуа, Хосе, Израел, Юда, Кристо и Елиас - и беше напълно покорена от уникалните им таланти. Посланикът на Кралство Испания Хосе Луис Тапия кавалерстваше на Маргарита Гомес Асебо - двамата аплодираха от първите редове на препълнената зала номер едно. Дипломати от Европа и Азия, тв водещи, актьори и режисьори бяха в див възторг. Аня Пенчева се наслаждаваше на гледката в компанията на дъщеря си Петя Дикова.

В спектакъла "Етернум" братята бяха и ангели, и демони, и страховити чудовища в битката между Доброто и Злото. Метафората за безсмъртието, което изкуството дава на човека, е режисирана от хореографа на "Цирк дьо солей" Даниеле Финци Паска. Неслучайно той беше удостоен с честта да е автор и на церемонията по откриването на зимните олимпийски игри в Сочи.

Летящите испанци са признати за "най-бързите крака" в света. Но освен изключителен танцьор, всеки един от тях се оказа и отличен музикант.

Всъщност те са участвали и в композирането на мощната музика за спектакъла, записана от 100-членен симфоничен оркестър от Будапеща с аранжимент на Фернандо Веласкес. Особено впечатляващо беше изпълнението на Джошуа на перкусии. Седнал върху правоъгълната кутия, той първоначално подхвана фламенко с бързи, ритмични движения на ръцете, но и краката му не стояха мирно и се понесоха във вихрения ритъм на танца. След това скочи върху кутията, прибавяйки акробатика с ефектното й преобръщане с крака. А за финал, плувнал в пот, застана на един крак върху кутията и разтегна тялото си във везна.

Израел, който държи рекорд в Гинес с 1320 удара с токове в минута, пък свиреше на флейта, докато краката му продължаваха да се сипят върху сцената в ефектна хармония. Елиас, най-възрастният от братята, засвири на виола в шпагат. И когато публиката мислеше, че вече е видяла едва ли не всичко възможно, изкусителните полуголи артисти завързаха черна панделка през очите си. Синхронът между братята обаче не беше нарушен нито за част от секундата.
Публиката скочи на крака, когато усети, че момчетата от Барселона искат да си ходят. В този момент те слязоха от рампата и галантно се ръкуваха с дамите от първите редове. Някои от нежните създания със сигурност получиха сърцебиене от близката среща с толкова талант и сексапил.

Аплодисментите не спираха и подканиха братята да се върнат с коронния си номер - танц с главата надолу. Земното притегляне сякаш не притесняваше мъжете в това изпитание за тялото и ума. А краката им пак се движеха в абсолютен синхрон. След бисовете неуморните испанци бързо се преоблякоха, за да се срещнат с почитателите си. Нетърпеливи фенки напираха за автографи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай