Вторник,

Гърци, сърби и македонци атакуват Сандански заради „Пирин фолк”

От: Failed to load user -
2289
Гърци, сърби и македонци атакуват Сандански заради „Пирин фолк”
A
A
A

Благоевград. Хотелиерите в курорта Сандански очакват истински бум на наши и чужди туристи за Международния фестивал „Пирин фолк 2014". Над 3000 гости ще атакуват града от 5 до 7 септември, когато са фестивалните дни.

Със сигурност ще се напълнят хотелите не само в Сандански, но и в Мелник, интересът към музикалния форум с всяка година расте, твърдят местни туроператори. Доста резервации са направили гости от Македония, Гърция и Сърбия. Над 1000 ще са комшиите, които ще се насладят на най-голямото музикално събитие в региона. Международният фестивал става все по-добър и все по-интересен за аудиторията, затова не е случайно, че сред зрителите са не само наши сънародници, но и гости от съседните страни, твърди директорът на „Пирин фолк" Валентин Пензов. Той уточни, че в конкурса за авторска песен ще се състезават 23 авторски песни. На 22-рото издание на фестивала тази година ще има и едно ново събитие – Конкурс за изпълнители на автентични македонски песни. Седмицата на фестивала е от 2 до 8 септември. И тази година организаторите на Пирин фолк са се постарали да подберат атрактивни и талантливи автори и изпълнители, както от България, така и от Македония и Сърбия.

В града вече върви усилена уборка и акция по почистване на улици и квартали. В първата фестивална вечер ще е авторската вечер на творци от Балканите, които ще изнесат концерт. Конкурсът за певци на изворни песни ще е в събота, преди него ще има и друго събитие – „Алея на артистите и занаятчиите". В неделя ще има дефиле и концерт на фолклорни групи от България и чужбина. Фестът ще завърши международен конкурс за изпълнители, след което ще бъдат наградени победителите. Тази година са осигурени и други съпътстващи фестивала прояви. От 2 до 7 септември ще има изложба на картини, фотографии и детски рисунки, както и етнографска експозиция. На 3 и 4 септември ще се въртят клипове на „Пирин фолк" на специална видеостена. Кулинарна изложба ще се подреди в четвъртък.


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Сандански

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички