Фламенко джаз в НДК

"Ултра Хай Фламенко" обикалят света вече 10 години

Фламенко джаз в НДК | StandartNews.com

Великолепните музиканти от "Ултра Хай Фламенко" отново идват у нас. Очарователните испанци ще пленят за втори път феновете със свежия си и оригинален саунд на 6 юни в "София лайв клуб" в НДК. Формацията се ражда през 2005 г, когато Хосе Кеведо "Болита", Пабло Мартин, Алексис Льофевр и Пакито Гонсалес се събират, за да акомпанират на фламенко трупата на Хоакин Грило. Тогава разбират, че може да продължат пътя си заедно. Дебютният им диск е записан като лайв сесия, а програмата е свирена на много престижни джаз и уърлд фестивали в Испания, Швеция, Германия, Франция, Норвегия, Холандия. В София те ще представят втория си албум, "Bipolar".

Тук китарата на Болита и кахонът на Пакито разговарят с нетипични за фламенкото инструменти като контрабаса на Пабло и цигулката на Алексис. А резултатът е експлозивно фламенко, облечено в широко скроена джаз дреха.

Концертът се осъществява с подкрепата на посолството на Испания и Институт Сервантес в София. Билети по 25 лв. има в мрежата на http://ticketplus.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай