Фейди пише първата си песен на 13 г.

Фейди пише първата си песен на 13 г. | StandartNews.com

Австралиецът с ливански корени ще пее пред Бойко Борисов и 400 бизнесмени

Музикантът записа парче с Галена, което изпълнява с Шаги и Мохомби

Внимавай какво си пожелаваш, защото може и да ти се случи, гласи една мисъл, която австралийският певец Фейди вече едва ли поставя под съмнение. По-малко от година беше нужна на изпълнителят от ливански произход да сбъдне желанието си отново да пее пред българска публика. Това ще стане на 8 юни на грандиозна сцена в зала "Джон Атанасов" на "София тех парк". Тогава Фейди ще изпълни наживо пред близо четиристотин работодатели и индустриалци някои от големите си хитове, които взривиха музикалните класации.

Миналата година след абсолютния фурор във Велико Търново, Русе, Варна, Бургас и Пловдив, Фейди бе голямата звезда за грандиозния финал на най-мащабното турне от поредицата Coca-Cola Happy Energy Tour 2015. Концертът с негово участие бе на 20 септември на площад Батенберг в София. "Българската публика има много страст", каза след концерта певецът. Въодушевен той добави, че в България хората са красиви, жените - великолепни, а публиката - невероятна, много шумна, с много страст и енергия. "Надявам се, че върнах на публиката толкова енергия, колкото и тя ми даде. На концерта изпях може би половината от песните, които обикновено пея на концертите си. Беше удоволствие за мен и искам да се върна пак в България", призна тогава Фейди.

Австралийският изпълнител затвърждава своя успех с всеки следващ хит. Открива света на музиката в ранна детска възраст благодарение на братовчедите си, които записват различни музикални бийтове за удоволствие. Точно върху тях певецът с ливански корени прави своите първи музикални стъпки.

На 13-годишна възраст, Фейди вече се чувства достатъчно уверен и започва сам да пише и записва своите първи произведения. Музикалната му кариера започва с парчето "Forget The World", което излиза през 2012 г. и взривява музикалните класации по света.

Австралийският певец привлича вниманието на продуцента Рони Даймънд, който го взима в музикалната компания Buckle Up Entertainment. Скоро след това излиза и първият световен хит на Фейди - "Laugh Till You Cry". Сингълът покорява класацията Hot 100 в Румъния за 6 последователни седмици. Парчето достига челни места в чартовете на България, Гърция, Молдова, Кипър, Армения, Турция, Беларус, Унгария, Израел, Литва и други държави.

Година по-късно Фейди укрепва позицията си на хитов изпълнител след излизането на неговия още по-голям хит "Can't Let Go". Песента оглавява редица световни класации, включително и радио чартовете в България. Сингълът покорява класацията на iTunes в България, Румъния, Гърция и Кипър и достига до топ 10 в Полша и Турция.

През 2014 г. следва хитът "I Need Your Love", в които Фейди си партнира със суперзвездите Шаги и Мохомби. Парчето достига до престижната класация Hot 100 на Billboard и 25-то място в Top 40 Pop чарта на US Billboard. Хитът е с версии на няколко езика. На руски Фейди пее с узбекската изпълнителка Шахзода, а на български с попфолк дивата Галена.

Фейди е роден на 2 февруари 1987 г. в Сидни с името Фади Фатруни в семейство на ливанци от град Триполи, за които говори с голяма любов и уважение. "За баща ми никой не може да каже лоша дума. Той е най-добрият и приятен мъж, когото другите уважават. Баща ми работи много здраво от 4 сутринта до 10 вечерта. През годините е правил какво ли не и винаги ме е съветвал, ако желая нещо силно, да работя за него здраво. Татко е искал да бъде актьор и сега чрез мен осъществява мечтата си. Освен това е много приятелски настроен и забавен", казва в интервю Фейди. "Майка ми е най-силната жена, която познавам, и в същото време е много креативна. Има и хубав глас. Тя ми дава идеи за вокалната техника, защото е от музикално семейство. Роднините й свирят на различни инструменти. А татко винаги знае коя песен ще стане хит", продължава разказа си той.

Иначе Фейди не обича да говори за личния си живот. Избягва въпросите или пък отговаря уклончиво. "Имаш ли си гадже?" е въпросът, който журналистите не пропускат да му зададат. "Имам толкова много. Обичам да се фокусирам върху музиката и феновете си. Не обичам да говоря за личния си живот. Хубаво е да имаш някого. Ако слушате музиката ми, ще разберете какво се случва с мен", отговаря той. Характерната му прическа е идея на братовчед му, който е много добър фризьор. "Той понякога идва в Европа да ми направи прическата. Тя ми харесва, защото е свежа и феновете ме разпознават с нея", споделя певецът.

Фейди ще пее на втория пролетен бал на КРИБ. Събитието ще се проведе под патронажа на премиера Бойко Борисов. Поканени са ключови за развитието на бизнеса вицепремиери и ресорни министри, председатели на парламентарни комисии, както и кметът на София. На бала ще бъдат раздадени наградите "КРИБ - Качество, Растеж, Иновации от България", а председателят на КРИБ Кирил Домусчиев ще отличи със специалната си награда компанията с най-голям цялостен принос за развитието на икономиката в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай