Европейската традиция и младите таланти радват Стара Загора

Европейската традиция и младите таланти радват Стара Загора  | StandartNews.com

Третият камерно-музикален фестивал „Европейската традиция и младите таланти" ще зарадва приятелите на музиката в Града на липите и региона в началото на март. Всички концерти, които ще бъдат в залата на операта и регионалната библиотека „Захарий Княжески", са безплатни, припомнят домакините от общината. Фестивалът ще стартира с концерт на Андреас Райнер – цигулка, и „Ет Арсис пиано квартет" на 5 март.

В рамките на фестивала, който ще продължи до 8 март ще се проведе очаквания от много млади музиканти майсторски клас по камерна музика. Уроците ще водят проф. Андреас Райнер, музикантите от „Ет Арсис пиано квартет" и преподаватели от Музикалната академия Саар в германския град Саарбрюкен и Университета „Фолкванг" в Есен, Германия.

Към майсторския клас са проявили интерес възпитаници на училищата по изкуства в Стара Загора, София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Плевен и студенти от Националната музикална академия в София. Заключителният концерт на майсторския клас ще бъде на 8 март в регионална библиотека „Захарий Княжески".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай