"Джипси кингс" без пари в Благоевград

"Джипси кингс" са в Благоевград на 17 юни

"Джипси кингс" без пари в Благоевград | StandartNews.com

"Джипси кингс" ще открият второто издание на фестивала за съвременна френска музика "Франкофоли" в Благоевград на 17 юни. Те ще огласят площада на града както с големите си хитове и класики, така и с няколко нови парчета.

Между "циганските крале" са членовете на двете фамилии Рейес и Балиардос, които напускат Испания по време на Гражданската война и се преселват в Южна Франция. Хосе, бащата във фамилията Рейес, e известен фламенко вокал, сред чийто фенове са Джон Стайнбек, Чарли Чаплин, Пабло Пикасо, Майлс Дейвис и Салвадор Дали. Заедно със синовете си през 70-те години той основава "Лос Рейес", които изпълняват класическо фламенко. Смъртта на бащата временно разбива групата, но по-късно братята Рейес продължават да пеят със своите братовчеди Балиардос и така се появяват "Джипси кингс". Те говорят френски, но езикът, на който пеят, е гитане - смес от испански, френски и чешки.

През 2015-а фламенко звездите отбелязаха 25 години на сцената и ги ознаменуваха със световно турне в Европа, Австралия, САЩ. Преди "Джипси кингс" сцената в Благоевград ще подгрее французинът с нигерийски произход Фефе. Рапърът ще гостува в България за първи път и е изключително атрактивен. През 2010 записва френската версия на "Wavin' Flag" - сингъл, който доби грандиозен успех, избран за химн за Световната купа на ФИФА през 2010-а. Световните звезди ZAZ и Nouvelle vague са хедлайнерите на 18 юни, когато фестът приключва. Всички концерти са безплатни, напомнят от тамошната община, продуцент на събитието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай