Вторник,

"Джипси кингс" без пари в Благоевград

От: Failed to load user -
1043
"Джипси кингс" без пари в Благоевград
A
A
A

"Джипси кингс" ще открият второто издание на фестивала за съвременна френска музика "Франкофоли" в Благоевград на 17 юни. Те ще огласят площада на града както с големите си хитове и класики, така и с няколко нови парчета.

Между "циганските крале" са членовете на двете фамилии Рейес и Балиардос, които напускат Испания по време на Гражданската война и се преселват в Южна Франция. Хосе, бащата във фамилията Рейес, e известен фламенко вокал, сред чийто фенове са Джон Стайнбек, Чарли Чаплин, Пабло Пикасо, Майлс Дейвис и Салвадор Дали. Заедно със синовете си през 70-те години той основава "Лос Рейес", които изпълняват класическо фламенко. Смъртта на бащата временно разбива групата, но по-късно братята Рейес продължават да пеят със своите братовчеди Балиардос и така се появяват "Джипси кингс". Те говорят френски, но езикът, на който пеят, е гитане - смес от испански, френски и чешки.

През 2015-а фламенко звездите отбелязаха 25 години на сцената и ги ознаменуваха със световно турне в Европа, Австралия, САЩ. Преди "Джипси кингс" сцената в Благоевград ще подгрее французинът с нигерийски произход Фефе. Рапърът ще гостува в България за първи път и е изключително атрактивен. През 2010 записва френската версия на "Wavin' Flag" - сингъл, който доби грандиозен успех, избран за химн за Световната купа на ФИФА през 2010-а. Световните звезди ZAZ и Nouvelle vague са хедлайнерите на 18 юни, когато фестът приключва. Всички концерти са безплатни, напомнят от тамошната община, продуцент на събитието.


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com